НАСЛОВНА » БИБЛИОТЕКА, Духовно уздизање » ЧУВАЈТЕ ДУШУ!

ЧУВАЈТЕ ДУШУ!

 

ЧУВАЈТЕ ДУШУ!
Разговори са Старцем Пајсијем Светогорцем о спасењу у савременом свету
 

 
МРАЧНЕ СИЛЕ – МАГИЈЕ
 
Сарадња магова са ђаволом
 
Старче, а зар неки свети човек не може да разоткрије или онемогући маш да делује!
– Како да га заустави? Овде кажеш некоме ко има мало страха Божијег да води рачуна, јер није добро што живи како живи, а он ипак ради по свом, па како би, онда, послушао маг, који сарађује са самим ђаволом? Шта да радиш са њим? Можеш му рећи понешто, он ће ипак да буде уз ђавола. Не може ништа да се постигне. Само када се пред тобом нађе маг, па баш у том тренутку ако изговориш своју молитву, може да се деси да се демон збуни и да маг не буде у стању да обави свој посао.
Неки човек је имао некакав проблем и један маг, који је био велика варалица, дође у његову кућу да му помогне. Онај човек почне да изговора своју молитву. Због тога што је јадничак био припрост и није знао да је онај други маг, посредовао је Бог! Па да видите шта је Бог допустио, да би онај човек схватио кога има пред собом! Демони почеше да га туку тако, да је почео да запомаже и да моли за помоћ човека коме је требало да реши проблем!
 
Старче, да лије онај човек видео демоне?
 
– Не. Он није видео демоне. Само је видео овакву сцену: маг виче „у помоћ“, преврће се по поду, пада, крије главу рукама да се одбрани. Јер немојте мислити да магови добро пролазе и да им демони увек чине по вољи. То што су се једном одрекли Христа, то им је довољно. У почетку магови склапају договор са демонима да им помажу и демони се неко време потчињавају њиховим наредбама. Убрзо им, међутим, кажу: „Ма што да се бакћемо са вама?“ А знате ли како после пролазе магови када не успеју да изврше оно што хоће демони?
Сећам се, једном, док сам пред колибом разговарао са оним младим магом са Тибета, изненада устаде, зграби ме за руке и заврне ми их на леђа. „Нека сада дође да те ослободи Хаџиефендија[1]“ рече ми. „Ајде бежи, бре, одавде, ђаволе“, викнем и бацим га на земљу. Чуј, да ми овде хули на светитеља! Покуша, онда, да ме удари ногом, али није успео: нога му се укочила тик пред мојим устима. Сачувао ме Бог. Оставио сам га и ушао у своју келију. После неког времена сам видео како се однекуд враћа сав избоден од трња. „Сатана ме казнио.“ Рече ми, „јер те нисам победио. Бацио ме у купине.“
Мрачне силе су немоћне. Људи их чине моћнима тиме што се удаљавају од Бога и на тај начин ђаволу дају право да их напада.
 


 
НАПОМЕНЕ:

  1. Свети Арсеније Кападокијски.

12 коментар(а)

Овде напишите коментар уколико желите

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *