НАСЛОВНА » БИБЛИОТЕКА, Духовно уздизање » ЧУВАЈТЕ ДУШУ!

ЧУВАЈТЕ ДУШУ!

 

ЧУВАЈТЕ ДУШУ!
Разговори са Старцем Пајсијем Светогорцем о спасењу у савременом свету
 

 
МРАЧНЕ СИЛЕ – МАГИЈЕ
 
Ђаво никада не може да чини добро
 
Старче, може ли неки маг да исцели неког болесника?
 
– Да неко буде маг и да исцели болесног човека! Некоме кога тресе демон може да учини добро тако што ће демона да пошаље другоме. Јер маг и ђаво сарађују, па тако маг каже ђаволу: „Изиђи из овога и уђи у тог и тог!“ Ослобађа, дакле од демона једног и обично га пошаље у неког његовог рођака или пријатеља који, на неки начин, даје ђаволу на то право. Па после, онај ко је био поседнут каже: „Много сам патио, али ме је тај и тај излечио“ и тако се то прочује. А демон, напослетку, кружи међу рођацима и пријатељима. Ако је неко, претпоставимо, постао грбав зато што га је напао демон, маг може демона да истера из њега и да га пошаље код другога, па да се грбав човек исправи. Ако је, међутим, неко из других разлога постао грбав, маг не може ништа да учини.
Причали су ми о некој жени која лечи болеснике користећи разне светиње. Када сам чуо шта ради, био сам запањен ђаволовом вештином. Она држи Крст и поје разне тропаре. Поје, на пример, „Богородице Дјево“ и, чим стигне до „благословен нека је плод утробе твоје“, пљуне поред крста, значи, хули на Христа, и зато јој после ђаво помаже. Taкo многим болесницима, депресивним, на пример, којима лекари не могу да помогну, јер су под утицајем демона, она помаже, јер истерује демона који им изазива проблеме, шаље га другоме, и ови се јадници ослобађају муке. И многи је још сматрају светицом! Одлазе да се саветују са њом и мало-помало она шаље у пропаст њихову душу.
Човек мора да буде опрезан. Мора да бежи што даље од магова и магијских радњи исто онако, као што бежи од ватре и змија. Не смемо да бркамо ствари; Ђаво не може никада да чини добро. Може да уклони само оне сметње које сам изазива.
Чуо сам и ову причу: Једна младић се сплео са неким магом и почео да се бави магијама. Међутим, разболео се и допао болнице. Његов отац је за неколико месеци потрошио читаво богатство, јер тада није било никаквог осигурања, само да би открили од чега болује. Лекари нису могли ништа да установе. Момак је сасвим пропао. Шта онда чини ђаво! Појављује му се као Часни Јован Претеча, кога су поштовали као заштитника његовог родног места, и он му каже: „Исцелићу те, ако твој отац подигне једну цркву.“ Син то исприча оцу и он, јадник, рече: „Моје је дете, даћу све што имам само да оздрави“! И заветова се Часном Претечи да ће му подићи цркву. Ђаво оде и момак оздрави. Учини… чудо! А онда каже отац: „Обећао сам да подигнем цркву. Треба да испуним свој завет!’ Није имао за то економске могућности, па је морао да прода сву земљу коју је имао. Дао је све што је имао. Деца су му остала на улици. Омрзнуше Цркву и постадоше Јеховини сведоци. Видиш ли шта ђаво ради? Изгледа да у њиховом месту није било Јеховиних сведока, па је тако нашао начина да их и тамо буде.

12 коментар(а)

Овде напишите коментар уколико желите

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *