НАСЛОВНА » БИБЛИОТЕКА, Духовно уздизање » ЧУВАЈТЕ ДУШУ!

ЧУВАЈТЕ ДУШУ!

 

ЧУВАЈТЕ ДУШУ!
Разговори са Старцем Пајсијем Светогорцем о спасењу у савременом свету
 

 
МРАЧНЕ СИЛЕ – „ВАРАЈУЋИ И ВАРАЈУЋИ СЕ“
 
О прелести Пентекосталаца
 
Оно што говоре сви они који прилазе Пентекосталцима – да имају виђења, да говоре разне језике и тако даље – да ли је то, старче, производ њихове маште или плод демонског утицаја?
 
– То је од демонског деловања, јер се они који прилазе Пентекосталцима поново крштавају, а на тај начин презиру свету Тајну Крштења – „Исповедам једно крштење за опроштај грехова“, како каже Символ Вере, а онда, поновним крштењем примају демонске утицаје и говоре вррррр…, тобожње језике. „Говори“, кажу, „Свети Дух Педесетнице.“ Није то Свети Дух. То је гомила нечистих духова. Каква су то мрмљања? То су бесмислице што они говоре: ни сами то не разумеју. То чак снимају и на магнетофонску траку, па после праве некакву статистику и покушавају на основу тога да извлаче некакве закључке: „Има толико и толико пута „алилуја“ у овом језику, толико у оном…“ Ма у толиким „трабуњанима“ наћи ће се нешто што личи на „алилуја“ у било ком језику на свету! И видиш, ма колико да је све то демонско, тај демонизам сматрају деловањем Светога Духа и кажу да доживљавају оно исто што су доживљавали апостоли на дан Педесетнице. То у шта они верују је хуљење и зато у њих улази демон.
 
А зашто се, старче, поново крштавају?
 
– Зато што кажу: „Када сам крштен, био сам мали и нисам ништа знао: а сада се крштавам у своме знању.“ Поново се крштавају и тако оправдавају своје грехе. Да се људи не крштавају у Цркви када су сасвим мали, колики би умрли некрштени и шта би онда било? Због тога и постоји крсни кум, који изговара Символ Вере и преузима одговорност за дете све док не порасте. Да му се можда не чини неправда тиме што се крштава док је мали? Не! Чак му се тиме и помаже јер се причешћује. А кад порасте, ако оскврни свету Тајну Крштења неким грехом постоји покајање и исповедање, па може да се очисти од тог греха, а не да иде да се поново крштава!

12 коментар(а)

Овде напишите коментар уколико желите

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *