МИСИОНАРСКА ПИСМА

МИСИОНАРСКА ПИСМА

290. Писмо
Разним лицима: О разним предметима

Богослову М. О.
Веселиш се и поносиш што си из свих предмета положио испит одлично. Осећаш се прави богаташ у знањима. И слично оном богаташу из Јеванђеља као да питаш: шта ми још треба да чиним? Иди и продај све стечено знање и купи бисер јеванђелске љубави, драгоценији од свуколиког знања, и пођи за Христом Господом.

Железничком чиновнику Н. у Старој Пазови
Чим страхујете за живот новорођеног чеда, не одлажите крштење. Јер је од Господа реч: који повјерује и крсти се биће спасен (Мк. 16, 16). Крштење је, дакле, услов спасења. А Вашој малој трогодишњој Вери, која се тако лепо Богу моли, шаљем једну икону свете Богомајке. Нека се пред том иконом моли за живот своје сеје.

Госпођици О. у Гучи
Предсказања о смрти некога лица несумњиво постоје. Она су тако честа и многобројна, да се могу узети као правило. Слушали сте свакако, да у часу нечије смрти прсне чаша или стакло на прозору, или падне слика умрлога код његовог сродника у другом месту. И ваш је сан о смрти једне узвишене личности био јасно предсказање. Запалите свећу и уделите милостињу за душу његову.

3 Comments

  1. Нисам разумео зашто Свети владика каже ,,три лица, једна личност“. Мислим да сам наилазио да се каже да су Три Личности тј. да су каже и Лица и Личности или Три Божанске Ипостаси тј. да је један Бог у Три Ипостаси. Не знам да ли се варам да би лице било превод грчке речи просопон, а да се реч ипостас често преводи као личност иако то можда није изворно значење речи, али мислим да је дато то значење тој речи и да се тако користи. Можете објаснити да ли неко прави грешку и какву иако не у чему је разлика?

    Лош студент богословља

  2. Gospode oprosti grijehe nasih predaka , mase grijehe i smiluj se svima nama.Amin

  3. Predivno i mudro