НИЧЕГ ВЕЛИКОГ НЕ БИВА БЕЗ ЖРТВЕ

 

НИЧЕГ ВЕЛИКОГ НЕ БИВА БЕЗ ЖРТВЕ
 

 
О УНИШТАВАЊУ НАРОДА
 
После толиких година демагогије и лажи, они (нови господари Русије) су решили да се обрачунају са народом једним ударцем. Од старих отимају и последње. С почетка Гајдар је отео штедњу, спустивши цене, а затим је уследила велика обмана Чубајса са обећањем две “Волге” за ваучер. Пензије су постале нешто ниже од потребног минимума за живот, а ево сада инвалиди и сиромашни старци (од којих многи пребирају по ђубриштима) лишавају се и последњих повластица које су им биле загарантоване за живота. Нико за ову пљачку није одговоран, а ни за нове злочине нико неће одговарати. Најпоражавајуће је при овоме, што наши руководиоци сви одреда представљају себе као верујуће. Па, шта све ово значи ?
 
А. Васиљчикова, Г. Краснодар
 
Одговор: Ово значи – борбу са сиромашним путем уништавања сиромашних. У време дубоког незнабоштва у неким земљама био је обичај: да се старци и сви који не доносе корист друштву, бацају са високих стена или убијају на било који други начин. Сада се житељи тих земаља са ужасом и стидом сећају зверстава својих предака. У време “колективизације” власти су “сврсисходно” уништавали сељаштво, да би градили “нову социјалистичку државу”. А сада им је нужно да добију милионе незаштићених и упропашћених људи да би могли градити “бандитски капитализам”. Као и некада, тако и сада они делују логиком људождера: да таворећи “руски дух” више не мирише.
А ако се погледа дубље, њима је у ствари, потребно да створе сукобе међу генерацијама. Старо покољење, чак иако оно није знало за Бога и није одбацивало савест и стид, уморити, а ново развратити. И тада ће “господари” Русије (и света) обрести бескрајну слободу деловања. Но, најпоражавајуће је то што они себе не називају атеистима, како су поштено називали себе претходни управитељи. Не, ови, судећи по њиховим поступцима, сатанисти називају себе хришћанима. Неће ли у овоме бити антихристова суштина?!

One Comment

  1. Бранко Милошевић

    Какав несувисли одговор. Због језуитског духа у високим слојевима друштва и црквеним великодостојницима Послат је овај свети човек. Толику мржњу коју показују комунисти, западни либералисти и екуменисти и толики склад у мишљењу запањује и освешћује.