НИЧЕГ ВЕЛИКОГ НЕ БИВА БЕЗ ЖРТВЕ

 

НИЧЕГ ВЕЛИКОГ НЕ БИВА БЕЗ ЖРТВЕ
 

 
О ДИСКРЕДИТАЦИЈИ РУСКЕ ИСТОРИЈЕ
 
Сада се на ТВ и свакодневно приказују емисије “из живота руских царева”. Чиме то објаснити? Можда, они припремају народ за крунисање неког од садашњих политичара?
В. Н. Пјатној, Г. Москва
 
Одговор:
 
У току је кампања за дискредитацију руске историје, разуме се и руских царева. Читаве серије посвећене су тобоже интимном животу династије Романових. У Царева уста стављају се вулгарни текстови. Још су подлије тзв. “документарне” серије из руске историје, отворено клеветничке, где се лажљиво подмећу кадрови (незнано из којих кинохроника) наизменично са кадровима из “уметничких филмова”, управљених на срамоћење читаве руске државности, а нарочито на последњег Св. мученика Цара, кога представљају “слабим, глупим итд”. При томе тврде да “Русија треба да престане да претендује на улогу империје и постане обичном скромном државом”, тј. оно што су желели бољшевици, ционисти и “интернационалци”.
У емисији “Она времена” – говорило се о изложби у Петровграду, посвећеној Распућину. Емисија стреми само једном циљу: да се у крупном плану Цар и Царица покажу као карикатуре. Ми знамо како су у предреволуционарне године бољшевици ширили прљаве клевете о Царској кући, користећи се фигуром Распућина као главним штивом
Још даље иду бесконачни серијали типа “Царева љубав”, “Бедна Настја”, где се може помислити да се радња догађа – не на царском двору, већ у јавној кући. Нешто крајње увредљиво за спомен о руским царевима, незаштићених некажњивом клеветом.
Причали су ми о сценарију, приказаном на НТВ ове године, посвећеном херојској погибији “Варјага”. Неки “историчар” је изјавио да ту никаквога подвига није било, већ се ради о глупости руских морнара који су ступили у неравноправан бој са јапанском ескадрилом и били побеђени. А основа за тврђење о подвигу, тобоже послужила је само песма о “Варјагу”. Он је изразио сажаљење да је ова информација продрла чак и у школске уџбенике и да је време да се то исправи и поново напишу уџбеници.
Штампа такође не заостаје за телевизијом у испуњавању русофобских наруџби. У новинама “Култура” неки Крилов је, под видом историчара, оклеветао Фјодора Романова као тобоже пољског агента и помоћника Димитрију лажном да продре у Русију. То значи, ако је почетком XVII века такав беспринципијалан нитков положио темеље тровековне династије и успешног царевања, то ће и садашњи владалац бити оправдан за било који злочин, само да на крају буде победником.
Лажима нема краја. Коме је још непознато да је веза са историјом – животно важна ствар?! Знамо како историја може бити оруђем лажи на нивоу државне политике или како се изразио један од савремених идеолога: “Важно је да ми пишемо историју, јер ко пише историју тај контролише садашњост”. Дакле, власт над масовном свешћу они заснивају на рушењу историјског сећања народа.
Коме је непознато да је дискредитација Св. Цара мученика, покушај да се дискредитује Црква која га је прославила. Не прекида се добро организовани рат који је управљен на уништење нашег народа, по речима Свјатјејшег Патријарха. А за нас треба да буде очигледним да заштита Отачаства не може бити одвојена од бриге о личном спасењу.

One Comment

  1. Бранко Милошевић

    Какав несувисли одговор. Због језуитског духа у високим слојевима друштва и црквеним великодостојницима Послат је овај свети човек. Толику мржњу коју показују комунисти, западни либералисти и екуменисти и толики склад у мишљењу запањује и освешћује.