ПУТ У ЖИВОТ

 

ПУТ У ЖИВОТ
 

 
ЧЕСТИТКА РУСКОМ НAРОДУ
 
Од свега срца, честитам једноверном народу руском празник Рођење Сина Божијега. Чиним то поздравом који су анђели упутили витлејемским пастирима, а преко њих целом свету: “Христос се роди! Слава на висини Богу, и па земљи мир, међу људима добра воља.”
Кроз векове, православна Руска и Српска црква, руски и српски народ, били су братски везани у свему добром, светом и племенитом. Могли су то бити, јер су у тешкоћама које су на путу Божијем имали, и ваши и наши преци, држали се вере “у једну, свету, саборну и апостолску Цркву, те је и она њих одржала”.
И ми данас, браћо у Христу Господу, само држањем те вере и сведочењем њене истине и речима и искреним животом по тој вери можемо се одржати ни због каквих интереса, овог пролазног живота и света, да не сврнемо са тог правог пута који води у непролазно блаженство Царства небескога. Само тако моћи ћемо остварити смисао и циљ живота нашега, због чега нас је Бог створио и послао у овај свет.
То да достигнемо и ми и ви, и сви људи добре воље у свету, желим вам, браћо и сестре, у Новорођеном Христу, свако истинско добро и напредак у Новој 1998. години Господњој.
Мир Божији! Христос се роди!

Comments are closed.