ПУТ У ЖИВОТ

 

ПУТ У ЖИВОТ
 

 
СТУДЕНТИМА БЕОГРАДСКОГ УНИВЕРЗИТЕТА
 
Обраћам се вама, студентима Београдског универзитета, који ево већ месец дана изражавате своје осећање истине, правде и демократског поштовања слободно изражене воље народа, што је увек племенита особина младости.
Но, добро је што ту своју приврженост узвишеним идеалима ви изражавате на миран, достојанствен начин, што није увек особина младости у приликама кад изађе да их заједнички искаже и покаже.
Тежина несрећа које су снашле наш народ у току грађанског рата, таква је и толика да је притисла све, и вашу младост побудила да се замислите о питању циља живота, смисла страдања и става да ли је друго поступати као човек, а друго као нечовек.
Овакав наш став, еванђелски и људски, Српска Православна Црква, поздравља и благосиља. Моли се Богу за Његову помоћ, да у интересу правде, спасења народа, његове слободе и угледа, знате и можете увек, и сада и у будућности која је пред вама, уздићи се изнад свега од тога и нижег и мање важног, поготово нечовечног. С благословом Светог Саве и свију светих, из рода нашега, очински вас поздравља.
 
Патријарх српски Павле

Comments are closed.