ПУТ У ЖИВОТ

 

ПУТ У ЖИВОТ
 

 
ПОРУКА ПРОТИВ БОМБАРДОВАЊА НАТО-А
 
У несрећи која је задесила нашу отаџбину нападом и бомбардовањем НАТО-а обраћам се властима свију земаља света за дејство да бомбардовање престане и да се преговорима нађе праведно решење за излазак из настале кризе. Обраћам се својим и грађанским властима Србије и Југославије да се учини све што је могуће да дође до мира.
Пред нама и пред светом се поставља питање да ли постоји праведан рат.
Еванђелски одговор је да је нападачки, освајачки рат неправедан, а одбрамбени праведан. Оно што је Косово у свести свега нашег народа, то није само крај и земља на којој су наше највеће Светиње, него наука којој су нас оне училе: Да су свети кнез Лазар и наши преци изашли на Косово да бране своју земљу, не отимају туђу; да бране своју слободу, не тлаче туђу; да бране своју веру, не намећу је другима. Да Авељ има право и дужност да се брани од Каина.
Молимо све епархијске Архијереје у земљи и иностранству, свештенство и верни народ да у невољи која нас је снашла умноже своје молитве Господу, Цару мира, за страдајући народ наш и за све који правде ради страдају и трпе прогоне, злостављања и бомбардовања. Да настане толико потребан мир и нама и свим другим народима, других вера и схватања, који заједно с нама живе.

Comments are closed.