ПУТ У ЖИВОТ

 

ПУТ У ЖИВОТ
 

 
ПОРУКА И МОЛБА НАРОДУ И ВЛАСТИМА СРБИЈЕ[1]
 
Откако је почела ова додатна невоља, толико непотребна, а све опаснија за читаву нашу земљу и наш народ, упутио сам до сада десетак порука, апела, молби, да се успостави мир и нађе праведно, демократско разрешење. Покушао сам и да личним учешћем у великој Светосавској молитви допринесем миру и доброј вољи међу грађанима, без обзира на њихова мишљења и припадности.
Све се нажалост, показује узалудним, али то не може и не сме умирити нашу еванђељску обавезу, нашу одговорност пред живим Господом и Сином Његовим, да заћутимо и да се сили приклонимо само зато што она Бога не моли.
Ови догађаји слуте на најгоре, па зато, не престајем да очински молим и преклињем, како огорчени народ, младе и старе, да се уздрже од сваког изазивања нереда, тако молим и оне наоружане да буду чувари реда и мира, а не оне власти која тако трагично по све нас све више тоне у незнању шта ради. Уздам се у Бога да ће јој Он отворити очи, и овај народ престати да злоставља.
Са молитвом: Спаси Господе народ свој и благослови достојаније своје, обраћа се и данас свима вама, браћи и деци духовној, Ваш у Христу патријарх српски Павле.
 
Фебруар 1997.
 


 
НАПОМЕНЕ:

  1. Патријарх Павле поводом догађаја на Бранковом мосту.

Comments are closed.