Аномалије родитељске љубави

Волите свог супруга

 

Вероватно оно најбоље што мушкарац може да учини за своју децу јесте да воли њихову мајку. И, сигурно је, најбоље што мајка може да учини за своју децу, јесте да воли њиховог оца. Деца се уче љубави, одрастајући у породици у којој се љубав слободно изражава и дели. Посматрајући љубав међу својим родитељима, она уче како постати одрастао човек који је у стању да воли.

Ако су децу васпитали родитељи који ништа нису знали о тим стварима, највероватније је да родитељи нису били способни да им пруже ону љубав која им је била тако неопходна.

Свако од нас је творевина навике. Ваша природна тенденција као родитеља јесте да чините вашој деци исто оно што су чинили вама. Могуће је да правите исте такве грешке које су можда правили ваши родитељи. Ви чините исте такве поступке који причињавају другима бол, и због тога се лоше осећате. Али никада није исувише касно. Ако сте стекли навику да према вашем сину или кћерци користите деструктивну критику, ипак постоји нешто што можете да учините у овом тренутку да бисте исправили ситуацију и обновили осећање властитог достојанства код ваше деце.

Почните да их гледате оним очима којима гледа вас небески Отац, јер Он, као Родитељ који воли, види у нама, пре свега, само оно најбоље, а најгоре примећује ради тога да би нам помогао да га исправимо.

 

Comments are closed.