OŽIVIMO SRCA ZA BOGA! – PISMA DUHOVNOG RUKOVOĐENJA ZA SAVREMENOG ČOVEKA

 

OŽIVIMO SRCA ZA BOGA!
Pisma duhovnog rukovođenja za savremenog čoveka

 

 
SVETA TAJNA MIROPOMAZANJA
 
Draga u Gospodu L.!
Ispuniću Vašu prozbu da se pomolim za I. Smirenje pred Voljom Božijom i malo trpljenja prikloniće Gospoda na milost. Neizostavno se miropomažite svake godine. Neka I. pije ulje miropomazanja i neka se njime svakodnevno pomazuje, kao što se čini u Svetoj Tajni Miropomazanja. Neka se, ako je to moguće, pričešćuje na svake dve sedmice. Ostalo se može predati i u ruke dobrog pravoslavnog lekara. Potražite i njega. Neka Bog blagoslovi čitavu porodicu.
 
* * *
 
Draga u Gospodu O.!
Dobio sam Vaše pismo i obećavam da ću se pomoliti za Vas. U ovom trenutku nije potrebno da u toj meri stavljate naglasak na greške prošlosti, nego na čudo milosti Božije prema Vama. Gospod nije odbacio one, koji su odbacili Njega. On čeka i kuca na dveri srca upravo u onom trenutku, kad je ono sposobno da Mu pođe u susret.
Bilo bi dobro da svom uobičajenom lečenju prisajedinite i lečenje duhovno* – Svetu Tajnu Miropomazanja. Mnogi su osetili njegovu čudotvornu silu. Ulje miropomazanja treba piti, i njime se treba pomazivati. Ne jadikujte zbog bližnjih. Naučite da ih u svojoj materinskoj molitvi predate volji Božijoj, i Gospod ih neće ostaviti.
Neka Vas Bog blagoslovi.
 
* * *
 
Draga u Gospodu N.!
Dobio sam tvoje pismo i pomoliću se za tebe. Međutim, i ti sama si dužna da se potrudiš u svom molitvenom obraćanju Gospodu, jer je molitva od ražalošćene duše vapaj, koji prodire kroz nebo. Bilo bi dobro da se miropomažeš tokom svakog posta i da se pričešćuješ, makar i kod kuće. Tvoja bolest te priziva ka spasenju. Neizostavno pij po jednu kašičicu ulja miropomazanja. Uzimaj ga ujutro, zajedno sa prosforom i svetom vodicom. Trebalo bi da Gospodu prinesemo svoju slabost, a On preizobiluje i zdravljem i snagom. Umudri se, pa će se nakon miropomazanja i lekari umudriti da ti pomognu.

Jedan komentar

 1. Ovo je nešto skoro najbolje što sam pročitao!
  Takođe i pisma i saveti o porodičnom životu.
  Predivan i bogomudar starac Jovan Krestjankin.
  Hvala Svetosavlju za ovu knjigu.
  Hvala ocu Ljubi Miloševiću.
  Neka vas Gospod ukrepi u daljem radu.

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *