ОЖИВИМО СРЦА ЗА БОГА! – ПИСМА ДУХОВНОГ РУКОВОЂЕЊА ЗА САВРЕМЕНОГ ЧОВЕКА

 

ОЖИВИМО СРЦА ЗА БОГА!
Писма духовног руковођења за савременог човека

 

 
МОЛИТВА ЗА ДЕЦУ КОЈА СУ НЕСТАЛА БЕЗ ТРАГА
ПИСМО:
 
Помозите ми, молим Вас. Мој син је изашао из куће после телефонског позива његовог друга и више се није вратио. Где је он, шта је са њим?
 
ОДГОВОР:
 
Н.Д,!
Неопходно је да отац М. одслужи молебан преподобнима Ксенофонту и Марији, којем ћете Ви обавезно присуствовати. Неопходно је да се Ви постојано молите, молећи се за њихово посредовање као мајка сина В., који је нестао без трага, посебно на проскомидији и након претварања (пресуштаствљења) светих Дарова.
Ми ћемо се у манастиру такође молити за Вас и за Вашег сина.
Р. S. На молебану преподобнима Ксенофонту и Марији може се читати и еванђеље о блудном сину (Лк. 15; 11-32) или о заблуделој овци (ст. 37) и о изгубљеној драхми (ст. 8-10).
 
* * *
 
Драга у Господу В. Ј.!
Код Бога нема мртвих, код Њега су сви живи. Међутим, прошло је већ много година, а према правилима Цркве 15 година треба да се молимо као за оне који су нестали без трага. Кад истекне тај рок, почињу молитве за упокојење. Нека се умири Ваша душа, препуштајући ову тајну вољи Божијој.
Нека Вас Господ укрепи!
 
* * *
 
Драга у Господу М.!
Код Бога нема мртвих, код Њега су сви живи. Према црквеним канонима, за несталога се пет година треба молити као за живог: “који је (име) нестао без трага”. Дајте да га чешће помињу на Литургији, и Господ ће открити тајну његовог нестанка, али не мени него мајци.

One Comment

 1. Предраг

  Oво је нешто скоро најбоље што сам прочитао!
  Такође и писма и савети о породичном животу.
  Предиван и богомудар старац Јован Крестјанкин.
  Хвала Светосављу за ову књигу.
  Хвала оцу Љуби Милошевићу.
  Нека вас Господ укрепи у даљем раду.