ОЖИВИМО СРЦА ЗА БОГА! – ПИСМА ДУХОВНОГ РУКОВОЂЕЊА ЗА САВРЕМЕНОГ ЧОВЕКА

 

ОЖИВИМО СРЦА ЗА БОГА!
Писма духовног руковођења за савременог човека

 

 
СВЕТА ТАЈНА БРАКА
 
Драги С.!
Требало би да обоје добијете благослов за брак, као прво, од родитеља, а као друго, од духовника којима се исповедате. То ће бити довољно. Мени преостаје само да испуним вашу прозбу да се помолим за вас.
 
* * *
 
Драга у Господу В.!
Ваша удаја за неверујућег представља крст, који Ви нисте у стању да носите.
Због тога добро размислите, пре него што учините нешто непоправљиво. Драга моја, венчање са неверујућим представља хулу. Приликом венчања, супружници прихватају обећања која треба и да испуне. А шта ће та велика Св. Тајна значити за неверујућега?
Сукоби измећу вас појавиће се још од првог дана заједничког живота, јер се Бог никако не може лагати, а Ви управо то чините.
 
* * *
 
Драга у Господу В.!
Болести су се разјариле, будући да ми прилажемо грех на грех, и то свесно. Ви сте по закону удовица, и не постоје препреке за Ваш други брак. Међутим, потребно је да се све учини по закону, јер се одраслој деци никако не може давати пример безакоња. За Н. се молите да јој Господ пошаље Своју помоћ и да је у свему уразуми.
Нека Вас Бог благослови.
 
* * *
 
Драги у Господу Т. и Н.!
Нека Вас Господ уразуми и умудри да бисте с љубављу и жељом приклонили своје главе под венце. Нека благослов Божији почива на вашем брачном савезу.
Не оклевајте! Све док живимо у овом животу, никада није касно да се изврше дела Божија. Међутим, овај живот је кратак и има само један циљ – да се припремимо за вечност.
Ја ћу се молити за вас, а ви ме обрадујте вешћу о милости Божијој, коју сте добили у Св. Тајни венчања.
 
* * *
 
Слуго Божији Н.!
Приликом Св. Тајне венчања, Ви и Ваша супруга сте једно другом обећали верност и заједно сте из једне чаше испили вино помешано са водом. То значи да сте Богу обећали да ћете све радости и недаће заједно испијати, тј. преживљавати, до саме смрти.
Због тога се учите да градите породицу, а на њено разарање и не помишљајте. Нека Вас Бог умудри и укрепи.

One Comment

 1. Предраг

  Oво је нешто скоро најбоље што сам прочитао!
  Такође и писма и савети о породичном животу.
  Предиван и богомудар старац Јован Крестјанкин.
  Хвала Светосављу за ову књигу.
  Хвала оцу Љуби Милошевићу.
  Нека вас Господ укрепи у даљем раду.