ОЖИВИМО СРЦА ЗА БОГА! – ПИСМА ДУХОВНОГ РУКОВОЂЕЊА ЗА САВРЕМЕНОГ ЧОВЕКА

 

ОЖИВИМО СРЦА ЗА БОГА!
Писма духовног руковођења за савременог човека

 

 
БЛАГОСЛОВ
 
Ви, Т., не говорите истину! Ви не желите да следите Христа јер у свом животу следите своје пожуде, газећи од Христа дате законе. Ко ствара породицу без родитељског благослова? Ко не жели да се суочи с црквеним правилима, која кажу да се међу супружницима не може допустити разлика у годинама која би била већа од 15 година?
Не, ја не могу да Вам помогнем, јер се лаж, превара и лукавство с којима сте срасли и с којима сте се сродили могу искоренити само личним животним подвигом, о чему код Вас нема ни помена. Према томе, драга Т., сада се пажљиво осврните на себе и почните од тога што нећете допустити да се продубе оне грешке које сте већ начинили. Чувајте се нових, о којима већ размишљате* – да напустите школовање. Мајка је била у праву, јер је тешко сјединити учење и породичне послове.
Осим тога, не избегавајте савете и помоћ своје мајке. Њој је од Господа дато да о Вама зна много више него било ко други.
 
Драга мајчице!
Радовало би ме ако бисте разумели и прихватили мој однос према Вашем труду, тј. према Вашим послушањима и уопште ка стваралаштву. Код мене, убоге незналице, непрестано долазе и долазе учени људи, неки са својом књигом, неки са својим филмом, неки са својим политичким расуђивањима и прорачунима. Међутим, ја примам живог човека и његову душу, а не само његово дело. Мој посао је да се молим, како би Господ све усмерио ка добру, на корист онога који се труди, као и оних због којих се труди. Ја знам да Ви пишете о свом духовном оцу и радујем се што Ваше сећање одаје признање благодарности и љубави према ономе, који је тако много значио у Вашем животу. Радујем се и молим, а благослов, као и рецензију за то Ваше дело, требало би да затражите од оног свештеника с којим се заједно трудите и који се брине за издавање Ваше књиге. Нека Вас Господ укрепи и нека Вам подари снагу и духовну мудрост у Вашем труду.
 
20. маја 2001. године

One Comment

 1. Предраг

  Oво је нешто скоро најбоље што сам прочитао!
  Такође и писма и савети о породичном животу.
  Предиван и богомудар старац Јован Крестјанкин.
  Хвала Светосављу за ову књигу.
  Хвала оцу Љуби Милошевићу.
  Нека вас Господ укрепи у даљем раду.