ОЖИВИМО СРЦА ЗА БОГА! – ПИСМА ДУХОВНОГ РУКОВОЂЕЊА ЗА САВРЕМЕНОГ ЧОВЕКА

 

ОЖИВИМО СРЦА ЗА БОГА!
Писма духовног руковођења за савременог човека

 

 
СВЕТА ТАЈНА МИРОПОМАЗАЊА
 
Драга у Господу Л.!
Испунићу Вашу прозбу да се помолим за И. Смирење пред Вољом Божијом и мало трпљења приклониће Господа на милост. Неизоставно се миропомажите сваке године. Нека И. пије уље миропомазања и нека се њиме свакодневно помазује, као што се чини у Светој Тајни Миропомазања. Нека се, ако је то могуће, причешћује на сваке две седмице. Остало се може предати и у руке доброг православног лекара. Потражите и њега. Нека Бог благослови читаву породицу.
 
* * *
 
Драга у Господу О.!
Добио сам Ваше писмо и обећавам да ћу се помолити за Вас. У овом тренутку није потребно да у тој мери стављате нагласак на грешке прошлости, него на чудо милости Божије према Вама. Господ није одбацио оне, који су одбацили Њега. Он чека и куца на двери срца управо у оном тренутку, кад је оно способно да Му пође у сусрет.
Било би добро да свом уобичајеном лечењу присаједините и лечење духовно* – Свету Тајну Миропомазања. Многи су осетили његову чудотворну силу. Уље миропомазања треба пити, и њиме се треба помазивати. Не јадикујте због ближњих. Научите да их у својој материнској молитви предате вољи Божијој, и Господ их неће оставити.
Нека Вас Бог благослови.
 
* * *
 
Драга у Господу Н.!
Добио сам твоје писмо и помолићу се за тебе. Међутим, и ти сама си дужна да се потрудиш у свом молитвеном обраћању Господу, јер је молитва од ражалошћене душе вапај, који продире кроз небо. Било би добро да се миропомажеш током сваког поста и да се причешћујеш, макар и код куће. Твоја болест те призива ка спасењу. Неизоставно пиј по једну кашичицу уља миропомазања. Узимај га ујутро, заједно са просфором и светом водицом. Требало би да Господу принесемо своју слабост, а Он преизобилује и здрављем и снагом. Умудри се, па ће се након миропомазања и лекари умудрити да ти помогну.

One Comment

 1. Предраг

  Oво је нешто скоро најбоље што сам прочитао!
  Такође и писма и савети о породичном животу.
  Предиван и богомудар старац Јован Крестјанкин.
  Хвала Светосављу за ову књигу.
  Хвала оцу Љуби Милошевићу.
  Нека вас Господ укрепи у даљем раду.