ОЖИВИМО СРЦА ЗА БОГА! – ПИСМА ДУХОВНОГ РУКОВОЂЕЊА ЗА САВРЕМЕНОГ ЧОВЕКА

 

ОЖИВИМО СРЦА ЗА БОГА!
Писма духовног руковођења за савременог човека

 

 
ПУТ КА БОГУ
 
Драга у Господу Н.!
Најбоље би било да више читаш свето Еванђеље и да се молиш Богу код куће, а да у цркву одлазиш за празничне и недељне службе.
Ми би, драга моја, требало да стремимо ка Богу и да једино Њега тражимо у животу. Бог ће ти дати духовног руководитеља, и твоје срце ће га примити у миру, радости и тишини. Ако пак таквога нема, не збуњуј се и не тражи га.
То, што си се венчала са супругом, представља милост Божију. Ви живите у породици, и сада сте за то добили и Божији благослов.
Пре те Свете Тајне живели сте у греху, а ваша деца била су плод греха. Лакше ћете трпети све породичне недаће, ако носите свој од Бога благословени крст. Требало би да сви подједнако носите крст. Међутим, сада ће ваше трпљење бити на спасење и вама и вашој деци. Прочитајте 7. поглавље 1. посланице Коринћанима. Биће вам јасно какве благослове даје Свето Писмо за породичне односе.
Могу да се помолим за вас, да Господ све ваше помисли управи ка добру.
 
* * *
 
Драги иноче А.!
Путеви ка Богу не могу се ни набројати. Међутим, очигледна су два пута, утабана нашим многобројним стопама. Један је пут пастира-припростих људи а други пут мудраца.
У Цркви су потребни, веома потребни и један и други пут. Требало би да станемо на онај пут, који је сагласан с нашим унутрашњим човеком.
Узвишена мудрост је досегла дубину духовног озарења, а молитвена простота не заостаје за мудрошћу.
Нека Вам Бог по Вашем срцу и уму подари и умни и духовни труд.
 
25. маја 2001. године
 
 

 
 

One Comment

 1. Предраг

  Oво је нешто скоро најбоље што сам прочитао!
  Такође и писма и савети о породичном животу.
  Предиван и богомудар старац Јован Крестјанкин.
  Хвала Светосављу за ову књигу.
  Хвала оцу Љуби Милошевићу.
  Нека вас Господ укрепи у даљем раду.