NASLOVNA » BIBLIOTEKA, Duhovno uzdizanje » OŽIVIMO SRCA ZA BOGA! – PISMA DUHOVNOG RUKOVOĐENJA ZA SAVREMENOG ČOVEKA

OŽIVIMO SRCA ZA BOGA! – PISMA DUHOVNOG RUKOVOĐENJA ZA SAVREMENOG ČOVEKA

 

OŽIVIMO SRCA ZA BOGA!
Pisma duhovnog rukovođenja za savremenog čoveka

 

 
MOLITVA ZA DECU KOJA SU NESTALA BEZ TRAGA
PISMO:
 
Pomozite mi, molim Vas. Moj sin je izašao iz kuće posle telefonskog poziva njegovog druga i više se nije vratio. Gde je on, šta je sa njim?
 
ODGOVOR:
 
N.D,!
Neophodno je da otac M. odsluži moleban prepodobnima Ksenofontu i Mariji, kojem ćete Vi obavezno prisustvovati. Neophodno je da se Vi postojano molite, moleći se za njihovo posredovanje kao majka sina V., koji je nestao bez traga, posebno na proskomidiji i nakon pretvaranja (presuštastvljenja) svetih Darova.
Mi ćemo se u manastiru takođe moliti za Vas i za Vašeg sina.
R. S. Na molebanu prepodobnima Ksenofontu i Mariji može se čitati i evanđelje o bludnom sinu (Lk. 15; 11-32) ili o zabludeloj ovci (st. 37) i o izgubljenoj drahmi (st. 8-10).
 
* * *
 
Draga u Gospodu V. J.!
Kod Boga nema mrtvih, kod Njega su svi živi. Međutim, prošlo je već mnogo godina, a prema pravilima Crkve 15 godina treba da se molimo kao za one koji su nestali bez traga. Kad istekne taj rok, počinju molitve za upokojenje. Neka se umiri Vaša duša, prepuštajući ovu tajnu volji Božijoj.
Neka Vas Gospod ukrepi!
 
* * *
 
Draga u Gospodu M.!
Kod Boga nema mrtvih, kod Njega su svi živi. Prema crkvenim kanonima, za nestaloga se pet godina treba moliti kao za živog: „koji je (ime) nestao bez traga“. Dajte da ga češće pominju na Liturgiji, i Gospod će otkriti tajnu njegovog nestanka, ali ne meni nego majci.

Jedan komentar

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *