Оклеветани светац – Владика Николај и србофобија

УМЕСТО ЗАКЉУЧКА

Коме смета Свети Николај?

Зна се коме и зашто смета Свети Николај Србски. Смета тоталитаризму Новог светског поретка, јер је рекао да ће последњи, у злу уједињени свет, бити гори од куле вавилонске (Жетве Господње); смета домаћим евроунијатима, јер је рекао да ће, ако буде напуштена служба Богу србског народа, “престати историја Србадије, а почети историја мангупарије” (Србски народ као Теодул); смета јер разобличава лажну побожност: “Цркве граде, да их виде људи, Цркве граде, Богу се не моле” (Небеска Литургија); смета јер каже да су усташе “за ревност у злу, добро знану свима, похвале добили из пакла и Рима” (Ђердан од мерџана); смета јер указује на пљачкашку економију неолиберализма (Средњи систем). Смета јер је нови Свети Сава. Смета јер је Христов. Смета јер људе приводи Богу и одводи их од сатане.
Како каже литвански хришћански мислилац Антанас Мацејна: “У очима света бити хришћанин већ је злочин, злочин достојан смртне казне. Прогони Цркве никад нису пуки људски неспоразум. Они у себи увек крију антихристов умишљај; свагда су засновани на антихристовом покушају да погуби Цркву Христову. И то је заиста тако, макар поједини гонитељи не схватају ни те замисли, ни те циљеве, мислећи да, док убијају, служе вишем циљу. (…) Ако би нам се поставило питање зашто свет мрзи Цркву, могли бисмо одговорити – то је зато што га Црква спречава да остане у својој фактичности.” А владика Николај, верни син Цркве, чини управо то – не да свету и свом роду да остану ту где су, и да иду ка понору идолопоклоничке технолошке цивилизације, него их зове ка Христу и вечном животу.
Слава Светог владике Николаја рашће све више. Непријатељи Христови су, кад су видели да никаквим средствима не могу да спрече дело Богочовеково, узвикнули: “Гле, ништа не помаже. Сав свет оде за Њим” (Јн 12,19). Тако и непријатељима Николајевим ништа не помаже! Све оно најбоље код Срба оде за Николајем, који оде за Светим Савом и Светим кнезом Лазаром, који одоше за Христом, Распетим и Васкрслим, Коме, са Оцем и Духом Светим, слава у векове векова. Амин.

Comments are closed.