Царство Божије и царство празнине – Православље и духовност Њу Ејџа

ПАГАНСКО-РАСИСТИЧКЕ ГРУПЕ У РУСИЈИ И СРБИЈИ

Једна од најстрашнијих могућих појава међу данашњим Србима је појава неправославног и несрбског паганског расизма „нацизма“, који се нуди као, тобоже, „аријевскоправославни“ одговор на све проблеме наше данашњице. На несрећу, слична појава постоји и у Русији, у којој има неонацистичких групација које се служе окултном идеологијом. Зна се шта је Хитлер мислио о Словенима, и какво је „коначно решење“ за њих предвиђао: исто као и за Јевреје и Цигане. И Словени су за њега били „нижа раса“, коју је требало уништити. Зна се колико је милиона православних Словена пало у борби са новопаганским германским нацизмом – па опет, постоје безумници који би хтели да се врате расистичкој идеологији и да на основу ње окупљају младе „жељне акције“.
Руски нацисти се не крију иза православне символике. Њихов часопис „Наслеђе предака“ („магазин десне перспективе“) залаже се за обнову словенског паганизма (и паганизма уопште). Њихова „Химна победе“ упућена је Аполону, Зевсу, Атини, Перуну… Хераклу, Ахилу… Извесни Гуде – Марков велича „корене индоевропских религија“, Павел Тулајев пише о „рођеним боговима“ словенског пантеона и начину на који се служило идолима. Владимир Авдејев препоручује еугенику, као науку о генетском избору најбољих, ради побољшања расе. Он тврди: да се царевић-мученик Алексај којим случајем родио међу зорастријанцима, његова судбина би унапред била одређена, јер је дете имало хемофилију (био би, дакле, осуђен на смрт!) Руски пагани нарочито воле академика А. Т. Фоменка, кога је у Србији пропагирао редовни „постеколошки“ колумниста НИН-а, Драган Јовановић, аутор „Богумилског житија“ Светог Саве и човек који тврди да је апостол Тома био „Исусов близанац“. По Фоменку, Господ Исус Христос је живео крајем XI века у Цариграду; тада је био и распет, а распеће је одмах изазивало крсташки поход (?) Библија је уобличена тек касније, а све остало су фалсификати. Ту је „словенска астрологија“. Како се зове овај нови правац „руске“ мисли? По Авдејеву, то је „генетски социјализам“. Шта је циљ тог „социјализма“? Клонирање великих људи, попут Пушкина и Шварценегера. Илустрације уз Авдејевљев текст су совјетски плакат против космополитизма и нацистички плакат о заштити породице.
Неправославни и несрбски нацизам или пагански расизам се на нашем простору појавио у секти скинхедса, једном од политичких култова савремене разхристовљене Европе, који жели расно чисти “ Стари континент“. Први број “ Србске акције“, гласила скинхедса, изашао је на Васкршњи понедељак 1998. У њему су се скинхедси представили као „православни србски националсоцијалисти“, који се боре за опстанак наше вере, нације и расе, у доба у коме „циганске хорде и верске секте дивљају по читавој држави“. Заклињући се у „Отачаство и образ“, ти скинхедси именују све своје непријатеље (цитат): „Чивутима, масонима, секташима, грађанима, педерима, лезбејкама, шиптарима, муслиманима, ротаријанцима, циганима, комунистима, демократама, либералима, југословенима – свима њима рецимо јасно и гласно: Марш напоље! Србија Србима!“.
Најгора, најсрамнија могућа подметачина коју овај „фанзин“ нуди читаоцима је расистичка мржња, антисемитизам и величање Адолфа Хитлера. Поводом убиства дечака-Циганчета (Рома, човека), анонимни идеолог пише да је реч о „усмрћеном циганину Јовановићу“: „Смрт једног циганина упропастила је животе два млада скинхедса, довела до некажњене ерупције циганског насиља, опште осуде јавности и невиђеног полицијског терора над свим скинхедсима у Србији. Зар је један безначајни цигански живот вредан толиких страдања (подвлачење наше, нап. прир.)!“ И овакви себе називају „православцима“. О кукавно Србство угашено, закукао би Владика Његош да може да види ко се позива на њега. Скинхедси затим наводе део из „Мајн Кампфа“, који тобож доказују да је сатаниста Хитлер био „хришћанин“, а обавештавају читаоце да ће и у наредним бројевима објављивати Хитлерове „хришћанске“ говоре; чланкописац, чак, тврди да је и Владика Николај хвалио Хитлера (!)
Јасно је да овакве идеје и овај начин представља православног Хришћанства као идеолошког тла за ширење нацистичких ставова нема везе са Христом и Светим Савом. Иза свега, можда, стоје управо србомрсци чији је једини циљ да докажу постојање „србског нацизма и антисемитизма“, повезаних са Православљем. Можда би неко желео да Србску Православну Цркву изведе пред Хашки суд. Било како било, нацистичке идеје у Русији и Србији су чудовишта рођена из духовно болесних умова и душа које су отпале од Цркве Православне и вере у Христа Спаситеља.

Р. S. Срби никад нису прогањали Цигане. Велики србски песник, Стеван Раичковић, написао је „Песме о црном Владимиру“, а јесењиновска душа, Мирослав Антић, „Гарави сокак“: србска душа умела је да схвати и патњу овог несрећног, неукорењеног и гоњеног, народа.

3 коментар(а)

 1. Znači u raju su ljudi koji su sami nosili svoje grehe a ne drugi za njih

 2. Драга сестро Радо,

  Бог ти помогао. Адамова глава (гроб Адама: http://www.svetazemlja.info/strana_sr.php?strana_id=53 и Голгота: https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%93%D0%BE%D0%BB%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B0 ) односно лобања нашег Праоца се иконопише у доњем делу сцене Распећа нашег Господа Исуса Христоса као Новог Адама тј. Богочовека ( https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A2%D0%B5%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%85%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BC ) на коју капље Његова Крв као чин искупљења грехова целог човечанства, цитирам:

  Јеванђеље по Светом Апостолу Луки 21 ( http://www.pouke.org/svetopismo/biblija.php?lang=sinod&lang2=&book=42&chap=21 ): 19 „Трпљењем својим спасавајте душе своје.“ tj. „Дај крв, прими Свети Дух“.

  Адамова лобања са укрштеним костима се појављује и на Великој схими (Светогорски монаси немају тзв. Малу схиму, већ имају само ову поменуту):

  https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0_%D1%81%D1%85%D0%B8%D0%BC%D0%B0

  Што се тиче заставе неких Светогорских монаха коју си поменула, мислим да се можда ради о следећем:

  „But to bring a sword“: Extra Ecclesiam nulla salus („LIBER DE CATHOLICAE ECCLESIAE UNITATE“ by Cyprian of Carthage) => „Live by the sword, die by the sword“: Join, or Die [Psychogeography ($£X MAJIK RITUAL / evoL PsychogeogrAphix 2004), You’re either with us, or against us & Anaconda Plan] => Liberty or Death => Eleftheria i thanatos => Unification or Death; Unity or Death; Death of Tyranny! => Freedom or death => With faith in ‘God’! For King and Fatherland! Freedom or Death! => „Orthodoxy“ or Death)

  http://www.ship-of-fools.com/gadgets/fashion/media/orthodoxy_or_death_t_shirt.jpg

  тј. о расколништву које своје корене кроз људску историју има у масонштини односно у несрећном покушају да се повеже „просветитељски“ национализам са Православљем и створи монархо-клерикализам односно теократија.

  С Богом, а не слободно-од-савести „зидарско“ збогом.

 3. сестра Рада

  Помаже Бог драга браћо и сестре у Христу!
  Занима ме откуд симбол Лобања и кости тзв. Адамова глава на застави неких Светогорсих монаха?
  То јесте испред неких келија?
  Не желим да се осете нелагодно људи који су тамо или су били у испосницама.
  Волим Свету Гору и приче Светогорских Стараца.
  Ово питам јер сам чула да постоји таква застава испред врата неких келија?
  Да ли је тај симбол Православан?
  Уз дужно поштовање и према нашим борцима у Другом светском рату који су такође имали заставу са тим симболом-За краља и Отаџбину.
  Састрадавали су за наш народ.
  Не знам откуд тај симбол у нашој вери?
  Благодарим на одговору.
  Бог вам добра дао добри људи !
  Живи и здрави били!

  Амин +++

Овде напишите коментар уколико желите

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.