Царство Божије и царство празнине – Православље и духовност Њу Ејџа

ДЕЦА И ЊУ ЕЈЏ

Алиса Бејли, оснивач „Њу Ејџа“, је од свог духа – водича, Џвал Кхула, добила план за поступање с децом у доба Њу Ејџа. Ево неколико најбитнијих елемената тог плана:
1. Деца будућности служиће једној светској влади и припадаће јединственој светској култури: “ Треба нам планетарни начин живота, планетарна етика и планетарни начин осећања“…
2. Да би се остварио Нови светски поредак, треба разорити патриотизам и укинути државне границе.
3. Створиће се религија „универзалних истина“: спој Хришћанства и оријенталног мистицизма.
4. Деца ће своје родитеље приморавати да учествују у стварању новог света.
5. Деца ће схватити да сви они који одбијају Нови светски поредак морају бити уклоњени као нижа врста и препрека.
6. Традиционална породица не одговара циљевима Њу Ејџа. Деца припадају влади, свету и друштву, а не родитељима. Мора се створити нова врста породице: „У будућој светској држави, појединац ће своју личност потчинити духу целине… Породична група се одваја, себична је, има индивидуалну изолационистичку искључивост… Било како било, у доба долазећег светског поретка, васпитачи ће младе припремати за учешће у хармоничном свету“, планирао је Џвал Кхул.
7. Млади морају поверовати у реинкарнацију и карму (закон новог рођења), а не у васкрсење из мртвих и Суд Божји над светом. Вера у карму треба да руководи њихово понашање, нарочито сексуално.
8. Бесмислени појмови „греха и кривице“ деци се не смеју наметати ни у породици, ни у школи, ни у цркви. Потребно је више толеранције.
9. Све религије су једнаке: од традиционалних до вештичарства. Није важно којој религији човек сматра да припада, наставља даље Бејлијева – Кхулов медијум.
10. Исус Христос није дошао да спасе све; тек Мајтреја ће „све да спасе“, нико није изгубљен…
11. Хришћанско учење о рају, паклу и суду је нетачно и непотребно. Идеја о паклу потиче, тобож, из Старог Завета, „пуног мржње и љубоморе“. Такву теологију данас одбацују све „здрави, искрени, мисаони људи“.
12. Религија Новог Доба Христа не признаје за Спаситеља и Господа. Хришћанство мора бити замењено нечим новим: „Видимо нову виталну светску религију, свеопшту веру која своје корене има у прошлости, али која ће учинити јаснијом нову лепоту која се рађа и долазеће животно откривење“.
13. Нова религија: уједињење свих религија…
У књизи “ Деца свитања: визије нове породице“, Џошуа Халперн препоручује разне водолијашке технике за васпитање деце: пуштање Њу Ејџ музике деци у утроби, посвећивање исте богињама Њу Ејџа… Кад жена сазна да је бременита, треба прво да захвали Богињи – мајци Дуге. Што се абортуса тиче, и они су сасвим дозвољени. По учењу о реинкарнацији, ко је у претходном животу убијао, сад решава да буде убијен, да би се „искупио“ – па родитељи слободно могу да обаве чедоморство, јер је то (веровали или не!) – „воља фетуса“. Ако се роди дечачић, треба га – обрезати. Што се имена тиче, деци треба давати имена паганских божанстава. Сликовнице децу уче да користе змијску енергију кичме, маштом визуализују предмете и духове-водиче, певају мантру и медитирају, као и то да нема антихриста, осим наше себичности („Христ је све!“). Тај њуејџерски „Христ“ се често реинкарнира, а Бог је – безлична енергија.
На сличицама из жвакаћих гума виде се деца како медитирају и штампају се разне магијске поруке; све је више мајица и кошуља са Њу Ејџ знацима; производе се водолијашке касете за успављивање деце, итд. Нове дроге помажу да се сломе баријере свога „ја“ и да се човек преда другима. Један њујоршки писац, хвалећи у „Њусвику“ дрогу екстази, каже да се „година учења постиже за два часа“, а човек се осећајно „сједињује са светом“ ако је редовно користи… Дизнијева компанија је ангажовала светски познатог режисера Џорџа Лукаса за снимање филма „Капетан Ео“, у коме Мајкл Џексон пева. Филм је водолијашког садржаја. У Дизниленду се продају окултни симболи-играчке. На кабловској Дизни-телевизији емитују се филмови с темом чаробњаштва, а канал се рекламира као онај који ће „вашу кућу испунити магијом“.
Једна од основних парола Њу Ејџа је: „Мисли глобално, делуј локално“. На уму водолијаша је увек стварање једне светске државе и наметање нове религије човечанству; свако од њих, међутим, дужан је да ради на свом пољу, помажући да се на тај начин успостави мрежа утицаја. Горепоменути слоган био је мото Њу Ејџ конгреса у Торонту, Канада, 1983; често га можете чути од представника Уједињених нација. Све више кључних места америчког друштва заузимају нови пагани, који се против Христа боре одлучно, а истинске Хришћане називају „фундаменталистичким фашистима“.
Један од гуруа Новог доба, Шри Раџниш, тврди: „Фундаменталистички Хришћани су најгори Хришћани. Они су најфанатичнији. Они верују да је Хришћанство једина религија. То су простачке идеје“. М. Скот Пек, прихијатар из групе најпопуларнијих пропагатора Новог Доба и велики љубитељ зенбудизма, одбацује оне који Христа сматрају за Бога по сваку цену и сматра да нам је, да бисмо се спасли, потребна заједница, заснована на толеранцији. Дејвид Спенглер, у књизи „Размишљања о Христу“, јасно ставља до знања ко је прави „бог“ водолијаша: “ Луцифер је ангео човекове унутрашње светлости… Он је сарадник Божје љубави/…/ и пошто улазимо у ново доба, свако од нас мора рећи: „Хвала ти, вољени (под „вољеним“ се подразумева онај кога је Христос сатро, ђаво, нап. прир.), за сва ова искуства. Она су ме теби привела“… Кад се ово има у виду, уопште није чудно што др Френк Алпер, шеф Метафизичког удружења Аризоне, вели да су хришћанске фундаменталистичке породице најопасније за децу – у таквим их породицама, наравно, не уче да сатану зову „вољени“, него да га туку силом Божијом.
Водолијашима је веома битно да утичу на децу. Алиса Бејли је говорила : „Будућност расе лежи у рукама младих, свуда. Они су родитељи будућих поколења и инжењери нове цивилизације“. Тим мишљењем обузета Глорија Штајнем вели: „Надам се да ћемо до 2000. године децу одгајати тако да верују у људски потенцијал, а не у Бога“. Зато треба од малих ногу радити на стварању водолијашке будућности. Џени Дент, у књизи „Духовно учење за децу“, каже да јој је њен дух-водич, „Бели Орао“ рекао да је „свака религија пут ка „Богу“, а деци препоручује да воле Буду и Кришну, „увек радосног и благог“.
У школама САД забрањена је хришћанска молитва, да не би „вређала осећања“ атеиста, али су зато дозвољене сликовнице које објашњавају извођење вештичијих обреда. Геј Хендрикс и Расел Вилс поручују наставницима да децу треба учити медитацији. У државним школама Америке примењује се метод учења Марије Монтезори, теозофкиње, блиске сараднице фашистичког дучеа Мусолинија (овај метод је био примењиван и у нацистичкој Немачкој). Циљ њеног васпитања је „нова људска култура“, „планетизована човечност“, „међузависност форми“. Монтезоријева је чврсто веровала у реинкарнацију.
Стрипови, филмови и ТВ сјајни су медији за ширење водолијашке завере. У стрипу „Гаргојл“ Њу Ејџ хероји (пагани) се боре против „злих сила“ које обитавају у Цркви. Воде их гуру Вишну Дас и друид Дервидон. „DC comics“ издају стрип „Миленијум“ у коме ванземаљци најављују Ново Доба среће за човечанство. У стрипу „Арион, господар Атлантиде“ индијска богиња смрти и разарања Кали представљена је као нежна и племенита особа. Мис Мистик, реинкарнирана вештица из Салема, штити „Мајку Земљу“ од загађења. Црвена Соња, у истоименом стрипу, названа је „ђаволица с мачем“… Разни Спајдермени, Супермени и Бетмени имају магијске силе као сталне пратиоце свог делања.
А школе? У Боулдеру, Колорадо, 11-годишњи дечак је баш од своје школе добио књигу „Безглави купидон“ о девојчици која вежба да постане вештица. За децу од првог до трећег разреда постоји књига „Суперноћ мале вештице“. У књизи „Коју вештицу?“, намењеној старијим разредима, младић по имену Ариман (име демона из персијског зороастризма) хоће да се ожени и тражи најлепшу вештицу у граду. У такмичењу вештица побеђује Беладона која призива „сени подземља“.
А филмови? Ево како утичу. Тинејџер Марк Бранд уживао је да гледа филм „Петак, тринаести“, и убио је свог школског друга, а затим се и сам обесио. Један млади убица из Даласа (1988.), кад су га питали како је то учинио, рекао је да то није ништа нарочито – „као да гледаш филм или нешто слично“. Адвокат Френк Титиони је бранио своју штићеницу која је убила деветогодишњу сестру чињеницом да је ова од детињства читала хорор књиге и гледала хорор филмове. Виктор Страјб, аутор књиге „Смртне казне за младе“, адвокат, изјавио је, након изучавања 281 случаја убиства која су извршили млади: „Деца делају импулсивно. Они не знају шта смрт заиста значи. Они су искрено запањени кад виде да је жртва заиста мртва, јер на ТВу, на филму и у књигама она није мртва заувек“. Према томе, филмови које деца гледају, твемисије које прате, књиге које читају – директно их подстичу на злочин.
Духводич „Андреј“, који је говорио из Карен Глик хвалио је филмове типа „ЕТ – Ванземаљац“ и „Звездане стазе“: то су филмови који помажу човеку да уће у Њу Ејџ. Сјукси Роуз, водолијашица, пише: „Филм је оракул нашег доба, и кроз његове слике, које се утискују у подсвест, шире се неки од идеала наших највећих пророка и духовних учитеља“. Она Спилберга назива новим Јосифом, тумачем снова човечанства.
И цртани филмови служе као полигон за ширење Њу Ејџ пропаганде. У цртаћу о Моћном Мишу, главни јунак ушмркује кокаин. У цртаном филму „Штрумпфови“ Велики Штрумпф црта пентаграме и изговара магијске речи; штрумпфови левитирају и сви имају – репове. Химен је Адам Њу Ејџа, кога води сила „Сиве лобање“, докон носи магијски мач. „ШиРа“ женски „ХиМен“, има све особине египатске богиње Изиде. Спилберг Лукасови филмови „Ратови звезда“ уместо Бога пропагирали су безличну „силу“ и учитеља магије – патуљка демонског лика, званог Јода… Играчка „Скелетор“ из комплета „Господари свемира“ даје овакво упутство детету: „Кад на себе ставиш Скелеторов шлем и оклоп постајеш агент зла. Користи свој моћни мач да се бориш против добра.“ У Њу Ејџ музику се уграћују подсвесне поруке; вештице наступају у најгледанијој емисији у САД – „Добро јутро, Америко“… Није нимало чудно што је сатанизам толико набујао.
Ево неколико примера.
У Остину, Тексас, девојчица од седам година, зависна од МТВа, музичке телевизије чији спотови интензивно пропагирају црномагијске поруке, пред одлазак на недељну службу у цркву, рекла је мајци: „Мама, ја не желим да идем. Не волим Исуса, Луцифер је мој бог.“
Мендосино Каунти, Калифорнија: Неко је силовао децу, терајући их да певају како је „Исус мртав“.
Хјустон, Тексас: Амос Едвард Смит учествовао у шест ритуалних убистава, међу којима и деце. Жртвовао их је вудубоговима да би постао моћнији и добио оно што не може да плати.
Далас, Тексас: Девојчице од 11 до 14 година биле приморане да учествују у ритуалима уз коришћење алкохола и дроге, оргије и читање сатанистичких списа.
Довер, Колорадо: Шеснаестогодишњак се убио у ритуалном, магијском кругу. Имао собу пуну мрачњачких књига и ножева.
Кресон, Пенсилванија: Деца уништавала надгробнике, писала демонске знаке, убили мачку и приковали је за дрво, жртвовали зеца и пили му крв. Вође овог безумља касније су извршиле самоубиство.
Беквил, Тексас: У току гледања филма „Лица смрти“ у коме су људи заиста убијани, један од присутних отишао напоље, убио слепу девојку која је туда пролазила и вратио се као да се ништа није десило. Нико га није пријавио.
Текс Марс, изучавалац Њу Ејџ феномена, упозорава родитеље на знаке потенцијалног сатанистичког понашања код деце: нагла побуна против ауторитета, бунтовање против родитеља, поседовање окултне и магијске литературе, мишљење које изокреће вредности: добро је зло, а зло – добро, мржња и цинизам према Богу и Цркви, свештенству, нагла промена расположења, депресија, губитак сна, параноичан страх, немир, поседовање сечива са егзотичним средњевековним украсима, поседовање вудубубњева, делова животиња, костију, свећа амулета, талисмана, занимање за реинкарнацију, спиритизам, парапсихологију, морбидно одушевљавање смрћу и лешевима, тетовирање, самоповређивање резањем, црна одећа комбинована са окултним симболима, хевиметал мајице са магијском симболиком, претерано занимање за хевиметал идеологију и музику; дроге; опседнутост магијским видеоиграма; недостатак сапатње према ближњима, суровост према људима и животињама; опседнутост хорором; фасцинираност крвљу; чудни покрети тела, ужагрене очи, тикови, бесмислено млаћење главом, урлање; употреба сатаниних псеудонима, итд.
То су, каже Марс, само упозоравајући, али не и сигурни знаци. Уз то, треба обратити пажњу и на самоубилачка расположења која се код младих у оваквим ситуацијама могу јавити.

3 коментар(а)

 1. Znači u raju su ljudi koji su sami nosili svoje grehe a ne drugi za njih

 2. Драга сестро Радо,

  Бог ти помогао. Адамова глава (гроб Адама: http://www.svetazemlja.info/strana_sr.php?strana_id=53 и Голгота: https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%93%D0%BE%D0%BB%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B0 ) односно лобања нашег Праоца се иконопише у доњем делу сцене Распећа нашег Господа Исуса Христоса као Новог Адама тј. Богочовека ( https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A2%D0%B5%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%85%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BC ) на коју капље Његова Крв као чин искупљења грехова целог човечанства, цитирам:

  Јеванђеље по Светом Апостолу Луки 21 ( http://www.pouke.org/svetopismo/biblija.php?lang=sinod&lang2=&book=42&chap=21 ): 19 „Трпљењем својим спасавајте душе своје.“ tj. „Дај крв, прими Свети Дух“.

  Адамова лобања са укрштеним костима се појављује и на Великој схими (Светогорски монаси немају тзв. Малу схиму, већ имају само ову поменуту):

  https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0_%D1%81%D1%85%D0%B8%D0%BC%D0%B0

  Што се тиче заставе неких Светогорских монаха коју си поменула, мислим да се можда ради о следећем:

  „But to bring a sword“: Extra Ecclesiam nulla salus („LIBER DE CATHOLICAE ECCLESIAE UNITATE“ by Cyprian of Carthage) => „Live by the sword, die by the sword“: Join, or Die [Psychogeography ($£X MAJIK RITUAL / evoL PsychogeogrAphix 2004), You’re either with us, or against us & Anaconda Plan] => Liberty or Death => Eleftheria i thanatos => Unification or Death; Unity or Death; Death of Tyranny! => Freedom or death => With faith in ‘God’! For King and Fatherland! Freedom or Death! => „Orthodoxy“ or Death)

  http://www.ship-of-fools.com/gadgets/fashion/media/orthodoxy_or_death_t_shirt.jpg

  тј. о расколништву које своје корене кроз људску историју има у масонштини односно у несрећном покушају да се повеже „просветитељски“ национализам са Православљем и створи монархо-клерикализам односно теократија.

  С Богом, а не слободно-од-савести „зидарско“ збогом.

 3. сестра Рада

  Помаже Бог драга браћо и сестре у Христу!
  Занима ме откуд симбол Лобања и кости тзв. Адамова глава на застави неких Светогорсих монаха?
  То јесте испред неких келија?
  Не желим да се осете нелагодно људи који су тамо или су били у испосницама.
  Волим Свету Гору и приче Светогорских Стараца.
  Ово питам јер сам чула да постоји таква застава испред врата неких келија?
  Да ли је тај симбол Православан?
  Уз дужно поштовање и према нашим борцима у Другом светском рату који су такође имали заставу са тим симболом-За краља и Отаџбину.
  Састрадавали су за наш народ.
  Не знам откуд тај симбол у нашој вери?
  Благодарим на одговору.
  Бог вам добра дао добри људи !
  Живи и здрави били!

  Амин +++

Овде напишите коментар уколико желите

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.