НАСЛОВНА » Апологетика, БИБЛИОТЕКА » Царство Божије и царство празнине – Православље и духовност Њу Ејџа

Царство Божије и царство празнине – Православље и духовност Њу Ејџа

ВРТОГЛАВИЦА ВИРТУЕЛНОГ

Компјутер је одавно престао да буде рачунар; сада је пред нама запањујућа стварност тродимензионалне, тзв. „виртуелне“ компјутерске стварности, у коју ће све више и више људи полако улазити, напуштајући овај свет и ни не помишљајући на онај вечни и непролазни, са којим ће се суочити кад изађу пред Лице Божје. Деца су сатима заузета играма на компјутерским направама; њихове душе су све више екрани који зраче леденом светлошћу равнодушности према ближњима… Шта ће се десити кад она буду родитељи? У видеоиграма су навикла да убијају наказне човечуљке који сметају остварењу њиховог циља… Шта ће се десити ако људе са којима се срећу буду доживљавали као компјутерске човечуљке које су таманили у потрази за победом?
Пред читаоцима су три текста: чланак јеромонаха др Анатолија Берестова, доктора медицинских наука и професора дечје неуропатологије, који говори о опасности улажења у тродимензионалну, компјутерски симулирану, стварност; анализа видео-игара од стране руског психијатра С. Белорусова; и потресна исповест једне младе жене, чији се брат убио лутајући кроз лавиринте компјутера и научне фантастике…
Човек је створио машину да она служи њему; најстрашнија опасност која му прети је да он, словесни лик Божји, почне да се клања делу сопствених руку.

2 коментар(а)

Овде напишите коментар уколико желите

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *