НАСЛОВНА » Апологетика, БИБЛИОТЕКА » Царство Божије и царство празнине – Православље и духовност Њу Ејџа

Царство Божије и царство празнине – Православље и духовност Њу Ејџа

„КО СИ ТИ, ГОСПОДЕ?“

„Овај лежи да многе обори и подигне у Израиљу, и да буде знак против Кога ће се говорити“ (Лк. 2, 34), рекао је Свети Симеон Богопримац Мајци Божјој и Јосифу Обручнику када је на рукама држао Богомладенца Христа. Мали Исус је у Јерусалимски храм донет пред лице Оца Небеског, из Чијих је Недара, не одвојивши Се, сишао међу нас људе да нас спасе.
И заиста: ни против кога се није тако и толико говорило као против Исуса Христа. Ни Буду, ни Конфучија, ни Заратустру, ни Мухамеда нико није толико оспорио – а Њега, Сина Божијег, оспоравају и против Њега се боре од доба цара Ирода до дана данашњег. Боре се лажју и боре се насиљем: сатана би хтио да увери човечанство како Он није Спаситељ, и да свог слугу, антихриста, устоличи у срцима и умовима људи уместо Богочовека.
И данас је тако. О Христу Исусу, Сину Оца Небеског и Марије Дјеве, говоре као о једном од великих „окултних посвећеника“, гуруу из Индије, оснивачу династије Меровинга, посетиоцу који је на планету дошао у НЛО-у, тврде да није постојао на начин на који је постојао, да није говорио оно што је говорио, да није распет на крсту (то кажу јеховисти, који за себе веле да су „хришћани“), и, што је најважније – да није васкрсао. Јер, сатана, побеђен Васкрсењем Христовим, буком лажи настоји да заглуши свепобедну песму:“Христос устаде из мртвих, смрћу смрт уништи, и свима у гробовима живот дарова“. Ако Христос није оно што Црква сведочи да јесте, онда ће он, сатана, људима дати своје „еванђеље“, он ће их научити како да се „спасу“, хитајући њему, оцу лажи, у загрљај… Две хиљаде година сатана покреће легионе демона и демонизованих људи против Христа, али ни насиље ни лажи не могу да уклоне Његов Лик из историје човечанства.
Чланак познатог руског књижевника Мерешковског о историјским сведочанствима Христовог постојања и мисије и оглед ђакона Андреја Курајева о немогућности да Нови, Христов Завет буде замењен неким трећим, окултистичким заветом помоћи ће читаоцу да се разабере у буци сатаниној и да чује глас свог Спаситеља: „Не бојте се, Ја сам, не плашите се“…

2 коментар(а)

Овде напишите коментар уколико желите

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *