У ЛАВИРИНТИМА ТАМЕ – ОД САЈЕНТОЛОГИЈЕ ДО САТАНИЗМА (ПРАВОСЛАВЉЕ И СЕКТЕ, КЊИГА IV)

 

У ЛАВИРИНТИМА ТАМЕ
Од сајентологије до сатанизма
Православље и секте, књига IV
 

 
ЗНАЦИ УВУЧЕНОСТИ У САТАНИЗАМ
 
Амерички стручњаци истичу да су ови знаци могућ, али не и обавезан знак припадности сатанској секти. Нужно је не журити са доношењем закључака, него сачекати да се види целина понашања и сви начини на који делује онај на кога се сумња да је дошао у везу са поклоницима злога.
1. Сабирање сатанистичких параферналија (књига о сатанским обредима, црној магији, дела Алистера Кроулија и његових следбеника, књига о вештичарству и окултизму), ножева и сличног оружја, бичева, црвених или црних свећа и одеће, костију, постера који приказују секс, насиље и окултне симболе. Симболи попут обрнутог пентаграма (петокрака са роговима окренутим нагоре), обрнути крстови, број “666” или “fff” (шесто слово абецеде), свастике, паукови, змије. Графити какав је “natas” (обрнуто “сатан”), “нима” (“Амин” уназад), “kill thе priest” (“Убиј свештеника”), “Satan rules” (Сатана влада), итд. Цртање лобања, лица демона, чудовишта, јарчеве главе, ножева са којих тече крв, сцена насиља или сакаћења. Тетоважа са оваквим знацима такође је могућа. Неки тинејџери у својим собама праве сатанистичке жртвенике.
2. Најпознатији сатански симболи су: обрнути пентаграм (у кога се може уписати јарчева глава), који се често назива “бафомет”; “крст збрке” (крст који је надоле продужен у обрнути знак питања) је стари симбол за довођење у питање вредности Хришћанства; двосекла секира окренута наопако – у усправном положају, двосекла секира је римски симбол правде, у сатанском, обрнутом – симбол безакоња. “666” је број антихриста из Откривења Јовановог (Отк. 13, 18). Обрнути крст је симбол негирања и ругања Хришћанству.
3. Коришћење сатанских симбола на одећи, накиту, или исписаних у свескама, на страницама књига или на зидовима. Неки пут су симболи исписани или урезани у кожу. Један нокат на прсту руке може бити обојен у црно. Сатанисти могу један другом показивати “роге”, знак руком који се, међутим, често користи међу младима, зато што га на концертима публици показују рокзвезде.
4. Опседнутост књигама, филмовима и музиком чија је тема окултизам, насиље, самоубиство, смрт. Опседнутост окултним видеоиграма, спиритизмом, тароткартама, итд. (Све ово треба пажљиво мотрити, али још не значи да је дете сатаниста.)
5. Знаци ритуалног рањавања: на левом рамену или грудима, нарочито ако је траг у виду неког окултног симбола.
6. Потпуна незаинтересованост за школу.
7. Вандализам, пљачкање, суровост према животињама, склоност паљевинама, стална лажљивост, бежање од куће, пљачкање гробова, упадање у туђе станове…
8. Поседовање “књиге сенки”, ритуалног дневника у коме се бележе обреди и друге активности, каква је, на пример, слање демона на особу којој се жели наудити и резултати тога.
9. Екстремне измене детиње личности, какве су промена понашања, недостатак хумора, агресивност, смраченост, тајанственост и крајња ароганција.
10. Преокупираност смрћу, нарочито њеном морбидном страном. То може бити изражено вербално, одећом, цртежима, поезијом, музиком.
11. Знаци да дете мисли о самоубиству: раздељивање онога што поседује, удаљавање од родитеља, пријатеља, причање о суициду.
12. Склапање пакта са ђаволом да би се добила моћ, новац, слава, успех. Договор са члановима секте да се одређеног датума изврши убиство, самоубилачки договори између чланова секте.
13. Усвајање чудних надимака, повезаних са окултним, хорорфилмовима, итд.
14. Дете верује да је “опседнуто”.
15. Избегавање чланова породице, мржње према хришћанским веровањима укућана. Агресивност према породици, наставницима, свештеним лицима.
16. Изражавање мржње према Хришћанству и несатанским веровањима.
17. Напуштање старих пријатеља и активности; тајанственост кад су у питању нови пријатељи и активности.
18. Неочекивана нестајања, нарочито ноћу, посебно око поноћи, када се одржавају ритуали.
19. Наговештаји о испијању крви; посуђе у којима се држи крв, остаци животиња; неки пут чак и у фрижидеру.
20. Дрогирање и алкохолизам, ако су повезани са другим симптомима увучености у сатанизам.
21. Изражавање расистичких ставова.

2 Comments

  1. I te kako ih ima i vrlo ozbiljno rade na sirenju Stajnerovih ucenja naocito iz oblasti poljoprivrede, to mnogima deluje bezazleno a ucinkovito, pa se rado ukljucuju u sve to.. No po plodovima se poznaju! Iako biodinamika sigurno ima konkretne efekte u smislu poboljsanja kvantiteta i kvaliteta u poljoprivredi, ljudi koji se njome bave ne mogu da sakriju ono cime im odise dusa, ono demonsko..Nazalost smo bili deo te price dok jos nista nismo znali, a na srecu se izvukosmo iz nje na vreme, bas zahvaljujuci plodovima po kojima smo ih poznali.

  2. Puno vam hvala sto ste U lavirintima tame stavili na internet.