У ЛАВИРИНТИМА ТАМЕ – ОД САЈЕНТОЛОГИЈЕ ДО САТАНИЗМА (ПРАВОСЛАВЉЕ И СЕКТЕ, КЊИГА IV)

 

У ЛАВИРИНТИМА ТАМЕ
Од сајентологије до сатанизма
Православље и секте, књига IV
 

 
ДНО ПАКЛА
 
Др Роналд Самит, психијатар и професор психијатрије, један је од првих који су упозорили Американце на чињеницу да је битан циљ сатаниста – злостављање и скрнављење деце. У почетку, јавност није веровала Самиту, али са свих страна САД почели су да пристижу вапаји очајних родитеља, чија су деца готово истоветним речима описивала случајеве насиља од стране у црно одевених људи, у кругу са пентаграмом и свећама унаоколо.
Сумње су нестале када је у Санта Крузу ухапшен Стенли Бејкер, под оптужбом за убиство у стању сужене свести. Код њега су нашли један људски прст, остатак жртве ритуално принете у култу коме је припадао. У истрази је рекао: “Имам проблем. Ја сам људождер”. Признао је да га је у култ увукао студент у Вајомингу, и да је у почетку учествовао у ритуалима испијања крви. У Калифорнији је ушао у сатанистичку секту која га је подстакла на људождерство. Неки чланови секте правили су орглице од дечјих прстића – као амулете…
Др Едвард Џ. Муди, који је изучавао сатанистичке групе Сан Франциска, и то од 1965. до 1969. описао је њихове обреде као типичне “црне мисе” које су упражњаване још у Средњем веку. Поноћна окупљања уз црну одећу и црне свеће, гола девојка у пентаграму, призивање ћавола, оргијање – били су елементи ритуала. То развија осећање припадности и подстиче жељу да се задовоље сва чула.
Муди истиче да већина сатанских група нема своје званично име, а да именоване у називу не откривају бит своје вере. “Братство белог храма”, “Манастир седам зрака”, “Школа блиставила”, итд. Пре но што новог члана иницирају у крајње зло, допуштају му бављење неком врстом “заштитне магије” или “магије моћи”, која веома привлачи почетнике.
Сатанистичке групе често оснивају чланови неких других секти, који су усавршили технике манипулације у тим групама и сад желе моћ на другом месту. Тако су сатанску “Цркву последњег суда” основали Роберт Мур и Мери Ени Меклин, бивши припадници сајентолошке секте. Какав начин мишљења нуди група, види се из става мушког члана породице “Де Гримстон” (променили су презиме пошто су основали секту): “Христ каже: “Воли непријатеље своје. Христов непријатељ је био сатана, и сатанин непријатељ је Христ. Љубављу се уништава непријатељство…” Чланови секте сматрају да чинећи зло (од оргијања до убиства) умножавају количину зла у свету и тиме убрзавају Страшни суд – што им је главни циљ. Чарлс Менсон имао је додира са овом сектом. Оснивајући своју “породицу”, састављену углавном од девојака које су га обожавале као “Христа”, усвојио је и њене принципе, од којих је најбитнији – “Што горе, то боље”.

2 Comments

  1. I te kako ih ima i vrlo ozbiljno rade na sirenju Stajnerovih ucenja naocito iz oblasti poljoprivrede, to mnogima deluje bezazleno a ucinkovito, pa se rado ukljucuju u sve to.. No po plodovima se poznaju! Iako biodinamika sigurno ima konkretne efekte u smislu poboljsanja kvantiteta i kvaliteta u poljoprivredi, ljudi koji se njome bave ne mogu da sakriju ono cime im odise dusa, ono demonsko..Nazalost smo bili deo te price dok jos nista nismo znali, a na srecu se izvukosmo iz nje na vreme, bas zahvaljujuci plodovima po kojima smo ih poznali.

  2. Puno vam hvala sto ste U lavirintima tame stavili na internet.