У ЛАВИРИНТИМА ТАМЕ – ОД САЈЕНТОЛОГИЈЕ ДО САТАНИЗМА (ПРАВОСЛАВЉЕ И СЕКТЕ, КЊИГА IV)

 

У ЛАВИРИНТИМА ТАМЕ
Од сајентологије до сатанизма
Православље и секте, књига IV
 

 
ПОСЛЕДИЦЕ БАВЉЕЊА САТАНИЗМОМ
 
Опсесија сатанизмом и припадност сатанској секти склоној насиљу могу навести особу да створи “рационално тумачење” антисоцијалних активности какве су насиље, вандализам, жртвовање животиња, силовање, пијанчење и наркоманија, крађа, уцена, самоубиство и убиство. Тинејџери који се занимају за сатанизам од стране одраслих сатаниста могу бити увучени у опасне криминалне радње.
Сатанизам је изазивач великог броја самоубистава међу младима. Неки су иза себе остављали белешке да су се убили како би срели сатану, који им нуди реинкарнацију – да у будућем животу буду моћна бића што ће владати демонским војскама. Неки праве савез са ђаволом и обећавају му да ће одређеног дана убити. У неким случајевима, тинејџери увучени у сатанизам петили су родитељима да ће се убити ако их буду спречавали у ритуалним делатностима.
Увученост у сатанизам разара везе са породицом и пријатељима. родитељи и пријатељи говоре о великом степену отуђености код чланова сатанистичких секти, што се понекад манифестује кроз отворену мржњу и насиље. Неки од младих сатаниста убили су једног или оба родитеља.
Сатанизам подстиче страх, мржњу, отуђење од друштва. Секте црног тока пропагирају хаос, насиље, рушење свих ауторитета, и подстичу криминалне и антисоцијалне радње.
5. Чланови ових секти верују да стичу моћ, али у стварности губе слободну вољу и власт над својим животима путем страха, разих илузија, наркотика, насиља, подложности уценама, криминалних радњи. Чланови често могу постати робови моћних вођа путем страха, илузија о њиховој моћи, као и бојећи се последица незаконитих радњи у којима су учествовали.
Тинејџери који су увучени у ову врсту секти веома брзо губе интелектуалне могућности. Често губе занимање за постизање циљева неким другим путем осим магијског.
У сатанским сектама наглашава се мржња, насиље, и моћ над окружењем што инхибира позитивна, нежна осећања према другима; тешко се обликују блиске везе ван секте.
Јављају се психичка оштећења, нарочито ако се користе дрога или алкохол.
Психотични сломови, самопозлеђивање, халуцинације, напади паничног страха, осећање кривице, разграђивање идентитета, параноја, покушаји самоубиства – најчешћи су психички проблеми особа увучених у сатанизам.
Већина секти одбацују личне и друштвене културне вредности, пошто сатанисти наглашавају агресију, хедонизам, оргијастичност, жеђ за незарађеним богатством. Чланове подстичу да формализују прекид са својом прошлошћу потписујући уговор са ђаволом својом крвљу и/ или извођењем неког злочина.
Сатанисти нападају, тероришу и злостављају бивше чланове; свима који уђу у секту прети се смрћу ако је напусте и причају о ономе што су чинили. Прети се адвокатима који се баве сатанистичким криминалом, новинарима који о томе пишу, психијатрима који лече бивше сатанисте.

2 Comments

  1. I te kako ih ima i vrlo ozbiljno rade na sirenju Stajnerovih ucenja naocito iz oblasti poljoprivrede, to mnogima deluje bezazleno a ucinkovito, pa se rado ukljucuju u sve to.. No po plodovima se poznaju! Iako biodinamika sigurno ima konkretne efekte u smislu poboljsanja kvantiteta i kvaliteta u poljoprivredi, ljudi koji se njome bave ne mogu da sakriju ono cime im odise dusa, ono demonsko..Nazalost smo bili deo te price dok jos nista nismo znali, a na srecu se izvukosmo iz nje na vreme, bas zahvaljujuci plodovima po kojima smo ih poznali.

  2. Puno vam hvala sto ste U lavirintima tame stavili na internet.