У ЛАВИРИНТИМА ТАМЕ – ОД САЈЕНТОЛОГИЈЕ ДО САТАНИЗМА (ПРАВОСЛАВЉЕ И СЕКТЕ, КЊИГА IV)

 

У ЛАВИРИНТИМА ТАМЕ
Од сајентологије до сатанизма
Православље и секте, књига IV
 

 
УВОДНА РЕЧ
 
Пред читаоцем је књига која се бави тоталитарним Њу Ејџ сектама окултно-синкретистичког типа и феноменом сатанизма у његовим различитим пројавама. У првом делу је дат православни оглед о демонским силама и њиховом дејству на човека као и средствима заштите од њих. Основни узрок секташког зла, онтолошки гледано, увек је било деловање сатане и њему подвлашћених духова. Затим се окрећемо учењу и деловању Њу Ејџ – покрета јер управо на основи плитког антропоцентричног мистицизма краја века настају секте о којима говорим. Затим се нуди увид у доктрину и начине рада квазихришћанских секти “Универзални живот” и “Деца Бога” (“Фамилија”). Поглавље о сикретистичким религијама обухвата масонерију, теозофију, антропозофију, розенкројцере и бахајце. Психотерористичке секте познате у Европи и свету су “Мунова унификациона црква” и сајентологија… Након свега, долази поглавље о сатанизму. Сатанизам се разматра као глобални, веома широк феномен. Сатанизму као феномену крајње религијске изопачености посвећен је низ текстова: почев од анализе живота и рушилаштва Алистера Кроулија, преко увида у делање његове организације “ОТО” и кроулијевске групе “Бела гностичка црква”, до прегледа светског сатанизма, његових узрока и последица.
На крају књиге, понудили смо неколико сведочанстава о борби православних против сатанизма. То је борба мученичка и исповедничка, борба оних који су Христом, Јагњетом закланим од постања света постали непобедиви.
У књизи има делова који су тешки за читање: они су ту да би показали шта је заиста мрак декадентне окултне “религиозности”. Трудили смо се да ишчитамо што више оригиналне литературе, и да је са православног хришћанског становишта понудимо одговор на питања које се свету поставља појавом култова отворених демонопоклоника.
Нека нам Господ помогне да разумемо, учврстимо се у вери и супротставимо сваком злу које ратује против Цркве наше и душе наше!
 
Уочи Светих Мученика Макавеја
1997. године од рођења Непобедивог

2 Comments

  1. I te kako ih ima i vrlo ozbiljno rade na sirenju Stajnerovih ucenja naocito iz oblasti poljoprivrede, to mnogima deluje bezazleno a ucinkovito, pa se rado ukljucuju u sve to.. No po plodovima se poznaju! Iako biodinamika sigurno ima konkretne efekte u smislu poboljsanja kvantiteta i kvaliteta u poljoprivredi, ljudi koji se njome bave ne mogu da sakriju ono cime im odise dusa, ono demonsko..Nazalost smo bili deo te price dok jos nista nismo znali, a na srecu se izvukosmo iz nje na vreme, bas zahvaljujuci plodovima po kojima smo ih poznali.

  2. Puno vam hvala sto ste U lavirintima tame stavili na internet.