У ЛАВИРИНТИМА ТАМЕ – ОД САЈЕНТОЛОГИЈЕ ДО САТАНИЗМА (ПРАВОСЛАВЉЕ И СЕКТЕ, КЊИГА IV)

 

У ЛАВИРИНТИМА ТАМЕ
Од сајентологије до сатанизма
Православље и секте, књига IV
 

 
СВЕДОЧЕЊЕ БИВШЕГ ПСИХОТРОНИЧАРА
 
Питање (П): Како сте се упознали са Ж. М. Славинским?
Одговор (О):Kao веома млад прочитао сам пар књига Славинског. То ми је било довољно да пожелим да га упознам и именујем за свог гуруа. Рођен сам и одрастао у атеистичкој породици. Међутим, био сам дубоко свестан још као дете да Бог постоји. Нисам га доживљавао као хришћанског Бога, јер за Њега нисам знао. Мој Бог је био апсолутна правда, строг и безличан. Свакодневно сам Му упућивао молитве. То је потрајало док нисам кренуо на хатајогу. Стрпљиво сам вежбао, али јога ме није задовољила. Чезнуо сам за доживљајем, јасним виђењем духовног света. У Жикиним књигама било је много обећања и мени се пут “беле” магије учинио путем до Бога. Тако сам доспео до ове секте.
П: Славински и његова секта нису ваше једино лутање?
На жалост, не. Оно што је некима од рођења природан начин живота, за мене је остало тајна све до моје 22. године. Православље, које је по природи ствари мој пут, пут српског народа, мени се показало као спас и истина тек после много лутања и путешествија од секте до секте. Све оне нуде лаж и обману. Не би се дуже на њима задржавао, јер многе немају пуно следбеника, а и принцип обмане је у свима сличан. Поменуо бих још, осим секте Славинског и секту под називом Трансцендентална медитација (ТМ). Мало је људи који за ТМ нису чули, јер је њихова пропаганда агресивна. На трагично смешан начин и уз прилично новца, инициран сам у ТМ. Ја сам понео признаницу да сам уплатио новац и дарове у облику воћа за учитеља Махариши Махиш Јогија, Гуру Дева. А учитељ ТМа ми је узвратио неразумљивим запевањем и посипањем пиринчем, уз шта ми је дао мантру ајма. Ову секту сам напустио после три месеца, јер ми се и из оне перспективе чинила смешном и наивном. Запањен сам да имају толико следбеника, јер је превара у њиховом случају очигледна. Нисам се за њихова остала “знања” даље интересовао, али познајем људе којима је обећана левитација, а добили су хистерично грчење мишића и скакутање. За разлику од њих, обману од стране Славинског сам схватио тек после неколико године.
П: Можете ли нам рећи нешто о њиховом учењу?
О: Они релативно мало теоретишу. Баве се практичним радом. Само учење им је недефинисано и у оквиру удружења постоје разне подгрупе. Али оно што је сигурно је да су они Кроулијеви следбеници и да су сатанисти, додуше за почетнике мало прикривени. Они се клањају слици Ајваз, а и не поричу да је то сатана. То је замаскирано тиме да се наводним превазилажењем сатане долази до Апсолута, тј. Бога. Али, ко овде кога побеђује, само по себи је јасно. Жика је свом имену придодао оно Славински јер, замислите, он верује да је духовно вођа словенских народа.(!) Иначе, он у секти има посебне људе, “зомбије” који су спремни да учине све што Жика од њих затражи. Они су већином интелектуалци и нису тако млади, и то некога може да зачуди, али треба имати у виду да су ти људи од младости индоктринирани. Они верују да потичу са планете Алгол и да су одатле дошли на Атлантиду. То им је прва инкарнације на земљи. На Алголу их је било 39, а Жика у улози небеског скакача их је предводио. Те су басне у које они верују. Човек не може а да се не насмеје да неко у ово верује, али и није смешно кад се зна да је ова секта унесрећила многе породице. У секти је заступљено Кроулијево благосиљање неморала и сексуалних перверзија, а све под окриљем истинитог напретка у духовном развоју.
П: Ко је, у ствари, Ж. М. “Славински”?
О: О човеку који следи Кроулија не мора много да се прича. Оно што сам приметио да је код њега карактеристично је да већину ствари које другима пропоручује сам не користи. Он је по стопственом признању мало тих ритуала пробао, а члановима секте све то намеће као обавезно. Тако се рецимо вршио обред “припитомљавања ђавола” из кога се учесници често нису извлачили здрави. Он то никада није чинио. Сви су морали да буду вегетеријанци, а Жика је јео месо.
П: У многим сектама долази до злоупотребе деце. Да ли је тога било и овде?
О: Деца свих тих људи у секти су злоупотребљена на овај или онај начин. Та деца од малена слушају о сатанизму, расту уз тарот, спавају поред соба у којима се изводе ритуали. Сам Жика је свог 13,огодишњег сина довео на интензив.
П: Шта је то интензив?
О: То је кључна тачка “учења” око које се се врти. То је, укратко речено, скраћени пут који би требало да доведе до просветљења. Међутим, он води у дубине пакла, што сам и лично искусио. Интезиви трају различито. Од неколико дана до две недеље. Узгред, интензив није ни мало јефтин, али ако Жика према некоме гаји симпатије, цена пада. На интензиву се наводно добија одговор на питање: Ко сам ја? У бескрај ти постављају то питање и ти дајеш одговоре. Био сам на пуно ових сеанси и обавезно добијао другачији одговор, мада сам сваки пут доживео “просветљење”. Једном сам имао јаку жељу да умрем, и само ме је Бог спасао од оног најгорег. Тада сам схватио да то није пут у просветљење, већ у лудило, у пакао.
П: Како се одвија интензив?
О: Све се одиграва у неком празном стану. Учествује око 30 људи. Спава се неколико сати дневно. Једе се мало, и то само вегетериј анска храна. Као што сам већ рекао, постављају ти стално то питање “Ко си ти?” и тако данима док се не “просветлиш”. Атмосфера је језива. Једни се хистерично смеју, други вриште. Постоје два пута “просветљења”, односно прелести. Први пут они називају, Боже опрости ми, “пут светог духа”, док је други “пут змије” и он је веома болан. Зато ова организација и има за своје симболе голуба и змију. Најгоре је што се тамо заиста догађају чудне ствари. Само несрећници не знају да их ђаво све више хвата у мрежу у коју су се добровољно уплели. Они мисле, као што сам и ја мислио да се просветљују, а уствари силазе у адске дубине. Питали сте ме о злоупотреби деце. Сада сам се сетио примера једне васпитачице која је “просветљена” интензивом учила децу да се “играју” интезива.
П: Које “технике” се још користе?
О: Па ево, на пример техника препорађања, којом се људи наводно чисте и враћају у претходне животе. Из личног искуства тврдим да није ништа мање опасна од интензива. Заснива се на дисању, којим се изазива хипервентилација, а као последице јављају се халуцинације.
П: Како сте напустили организацију?
О: Једноставно, осетио сам да лудим. Осетио сам зло и демонско у свему томе. Могу слободно да кажем да је чудо Божије што сам се одатле извукао. Одједном сам схватио каква је све то заблуда. Побегао сам главом без обзира…
 
“Византијско огледало”, 1/1994.

2 Comments

  1. I te kako ih ima i vrlo ozbiljno rade na sirenju Stajnerovih ucenja naocito iz oblasti poljoprivrede, to mnogima deluje bezazleno a ucinkovito, pa se rado ukljucuju u sve to.. No po plodovima se poznaju! Iako biodinamika sigurno ima konkretne efekte u smislu poboljsanja kvantiteta i kvaliteta u poljoprivredi, ljudi koji se njome bave ne mogu da sakriju ono cime im odise dusa, ono demonsko..Nazalost smo bili deo te price dok jos nista nismo znali, a na srecu se izvukosmo iz nje na vreme, bas zahvaljujuci plodovima po kojima smo ih poznali.

  2. Puno vam hvala sto ste U lavirintima tame stavili na internet.