У ЛАВИРИНТИМА ТАМЕ – ОД САЈЕНТОЛОГИЈЕ ДО САТАНИЗМА (ПРАВОСЛАВЉЕ И СЕКТЕ, КЊИГА IV)

 

У ЛАВИРИНТИМА ТАМЕ
Од сајентологије до сатанизма
Православље и секте, књига IV
 

 
МУН И РУСИЈА
 
Мун је очито себи за циљ поставио окупацију Источне Европе. У једном од говора који је одржао после пада Берлинског зида, рекао је да су Хришћани наследили власт и управне позиције у доба рушења Римске империје. Моралним понашањем, које се стиче живљењем по Муновим заповестима, могуће је освојити земље бившег комунистичког блока. Муновци су за наступ у тим областима израдили план за наредних деведесет година. У Калмикији, једној од бивших држава Совјетије, мунизам полако осваја позиције званичне религије. Муновци су издали преко 100.000 уџбеника веронауке, који је држава прихватила. Уџбеник би требало да се прошири по својој Русији.
Од 4 до 7 јуна 1994 у близини Москве одржана је прва међународна конференција о војној етици, у организацији Мунове “Међународне фондације за образовање” и “Више хуманитарне академије” Руских оружаних снага, која је за време Совјетије била задужена за марксистичко – лењинистичко васпитање официрског кадра. На скупу је учествовало 12 руских представника, 11 муноваца из САД, Велике Британије, Канаде, Пољске и Аустрије. Урадили су писани предлог за морално васпитање Руских оружаних снага. Чалдимин, потпреседник академије, каже да до сада није било текстова за духовни развој војника, јер је марксизам давао сонову за то, а сада га нема, па је настао вакуум. Морално васпитање које би се увело и у војне школе као уџбеничку основу имало би Мунову књигу “Мој свет и ја”. Књига за оружане снаге треба да се зове “Унутрашњи свет војника”.
Године 1995, уз подршку Јељцина, а на иницијативу ранијег Горбачовљевог сарадника А. Јаковљева, у Москви је основана Социјалдемократска партија Руске федерације. Шеф државног руског радија и ТВ Останкино, већ поменути Јаковљев, постао је шеф странке. Овај политичар и бивши марксиста, идеолог перестројке, у другој половини осамдесетих секретар пропаганде ЦК КП СССР и главни Горбачовљев саветник, један је од првих почасних муноваца у Русији, носилац ордена ” Латино – америчког крста за јединство”, који му је гуру доделио у знак признања за све што је за пропагирање секте учинио, својевремено учествујући у Муновом “маршу на Москву”.
Мун и Горбачов су стари другари. Горбачов је од “месије” добио велике паре да би му омогућио да делује, пре свега, у руским школама што здушно подржава Министарство просвете. Преко 2000 државних школа налазе се у рукама муноваца. Многи студенти из Москве и Петрограда, којима је понуђено бесплатно или веома јефтино путовање у САД, у оквиру “студентске размене”, нашли су се у рукама муновских робовласника, који су их принудили да просе за газду или да раде на њиховим гулагфармама. Због свега овога, није нимало чудно се бивши председник Совјетије и Мун и даље састају и скупа раде. Од 26. до 29. марта 1994. године одржан је “Summit Council of World Peace”. На конференцији су присуствовали двадесет бивших председника и врхунских државника и преко сто активних политичара из целог света (Едвард Харт, између осталог.) На самиту су најзапаженији били говори управо Муна и Горбачова.
Једно Муново пророчанство у вези са бившим Совјетским Савезом му је, ипак, донело много разочарења. Наиме, на конференцији у Москви коју је држао 1990. године он је прорицао да ће СССР доживети морални и привредни препород који ће драматично утицати на цео свет, што ће он подржати и охрабрити. Тада је рекао да Совјетски Савез у Божјем плану има кључну улогу, и да ће супердржава која се љуља донети вечни мир човечанству. Благосиљао је СССР и његово становништво. Када се Совјетија распала, променио је тактику: кренуо је на бивше републике, а нарочиту пажњу је, као што смо видели, посветио Руској федерацији. На зна се да ли се још ceha свог пророчанства о интегралној суперсили.

2 Comments

  1. I te kako ih ima i vrlo ozbiljno rade na sirenju Stajnerovih ucenja naocito iz oblasti poljoprivrede, to mnogima deluje bezazleno a ucinkovito, pa se rado ukljucuju u sve to.. No po plodovima se poznaju! Iako biodinamika sigurno ima konkretne efekte u smislu poboljsanja kvantiteta i kvaliteta u poljoprivredi, ljudi koji se njome bave ne mogu da sakriju ono cime im odise dusa, ono demonsko..Nazalost smo bili deo te price dok jos nista nismo znali, a na srecu se izvukosmo iz nje na vreme, bas zahvaljujuci plodovima po kojima smo ih poznali.

  2. Puno vam hvala sto ste U lavirintima tame stavili na internet.