У ЛАВИРИНТИМА ТАМЕ – ОД САЈЕНТОЛОГИЈЕ ДО САТАНИЗМА (ПРАВОСЛАВЉЕ И СЕКТЕ, КЊИГА IV)

 

У ЛАВИРИНТИМА ТАМЕ
Од сајентологије до сатанизма
Православље и секте, књига IV
 

 
РОЗЕНКРОЈЦЕРИ
 
Претпостављени оснивач розенкројцерског покрета је Кристијан Розенкројц (1378 – 1484), немачки учењак који се супротставио римокатолицизму, нудећи обнову култа ружиног, мистичког крста. Од свог почетка, розенкројцери нагласак стављају на окултно – мистичку страну Хришћанства. Од почетка, такође, било је то тајно друштво. Касније су розенкројцери дошли у додир с масонеријом, и масони су од њих примали многе утицаје. Волтер Мартин о савременом розенкројцерству каже да то више није само “еклектички религијски систем који меша паганску митологију са јудаизмом, и Хришћанство са траговима индуизма и будизма, него систем мишљења који настоји да синтетише основне истине свих религија и апсорбује их у врхунски систем.” Поред симболизма, антрополошких трактата, у розенкројцерству има и алхемије, спиритизма, вере у реинкарнацију. И они тврде да познају “мистичну со” Хришћанства, доступну само гностичарима.
Розенкројцери тврде да је Бог безлично биће, састављено од седам духова, који се јављају као Отац и Син и Свети Дух. Они тврде да је Свети Дух – старозаветни Јехова. За њих је Исус Христос био само “просветљена особа”. Он је саставни део еволуције којој припада и принц Гаутама Буда.
Човечанство пролази кроз неколико фаза развоја. На пример, осталим расама су претходили Лемуријанци, данашњи Црнци. Белци су пета Раса, која потиче са Атлантиде.
Код нас, розенкројцери делују из центра у Мађарској. Организују предавања пуна окултне збрке и тврде да су духовни потомци богумила. Неко им је, између осталог, омогућавао да држе предавања на Филолошком факултету у Београду. Иначе, Клуб инжењера и техничара, који је давао уточиште разним окултним “алама и вранама” и даље им повремено пружа гостопримство.

2 Comments

  1. I te kako ih ima i vrlo ozbiljno rade na sirenju Stajnerovih ucenja naocito iz oblasti poljoprivrede, to mnogima deluje bezazleno a ucinkovito, pa se rado ukljucuju u sve to.. No po plodovima se poznaju! Iako biodinamika sigurno ima konkretne efekte u smislu poboljsanja kvantiteta i kvaliteta u poljoprivredi, ljudi koji se njome bave ne mogu da sakriju ono cime im odise dusa, ono demonsko..Nazalost smo bili deo te price dok jos nista nismo znali, a na srecu se izvukosmo iz nje na vreme, bas zahvaljujuci plodovima po kojima smo ih poznali.

  2. Puno vam hvala sto ste U lavirintima tame stavili na internet.