ГОСПОДЕ, ТИ СИ ЖИВОТ МОЈ!

 

ГОСПОДЕ, ТИ СИ ЖИВОТ МОЈ!
 

 
ИЗВОДИ ИЗ ДНЕВНИКА
 
О ДОБРИМ ДЕЛИМА
 
“Вера је без дела мртва” – каже нам Света Црква.
Колико често ми мислимо да су добра дела давање милостиње болесним и потребитим – а то је само брига за спољашње, видљиво стање наших ближњих. Наша мисао се не простире дубље, ка оном нематеријалном добру које смо дужни да пружамо људима који нас окружују. А добра дела су и опраштање разних увреда, и трпљење оптужби, и молитва за оне који нас оптерећују – то јест молитва за непријатеље.
“Благосиљајте оне који вас куну!” Да ли поштујемо ми ову наредбу? Па и Господу су причињавали страшне муке, распели су Га, а Он је са Крста говорио: “Оче, не узми им ово за грех, јер не знају шта чине”.
Ако смо хришћани, онда треба да идемо истим путевима којима је ишао Христос. Имамо више злих, него добрих дела. Али не смемо да очајавамо. И уз давање милостиње видљиве, треба да будемо и милостиви духовно према људима. Немојмо да смо тврдога срца као Ирод. Да убијамо у ближњима добро својим суровим и гордим поступцима. Са сваким смиреноумљем,трпљењем и кротошћу треба да снисходимо једни другима с љубављу, да чинимо добро и непријатељима нашим, молитвено се обраћајући Господу: “Господе, омекшај срца злих људи! Којим год путевима знаш спаси душе оних који устају на мене!”

2 Comments

  1. Zvjezdan Milaković

    Htjeo sam pitati,kada se poje i molim ti sja, za vrijeme liturgije dali se treba svaki puta pokloniti?!

  2. Markovic Radosav

    Mogu li molim.Vas da narucim knjigu Gospode Ti Si Zivot Moj…ne mogu nigde da pronadjem da je.kupim.Hvala.
    061 222 74 22
    [email protected]