НАСЛОВНА » БИБЛИОТЕКА, Духовно уздизање » ГОСПОДЕ, ТИ СИ ЖИВОТ МОЈ!

ГОСПОДЕ, ТИ СИ ЖИВОТ МОЈ!

 

ГОСПОДЕ, ТИ СИ ЖИВОТ МОЈ!
 

 
ИЗВОДИ ИЗ ДНЕВНИКА
 
О СТАЛНОМ ИСПОВЕДАЊУ ГРЕХОВА
 
Драги моји! Сав земаљски живот човека је борба. А бојно поље је људско срце. Бори се добро са злом, бори се стално, сваки дан и сваки час. Стога не треба да очајавамо ако смо пали.
Сви свети који су достигли Царство Небеско су исто живели на овој грешној земљи и такође су грешили, али су принели Богу истинско покајање, и Господ их је помиловао. Сви свети се међусобно деле на помиловане и посвећене. Они су на различите начине дошли у Царство Небеско. Помиловани су дошли путем покајања, а посвећени су пребивајући у непрестаном молитвеном општењу с Богом већ тада, на земљи били освештани благодаћу Светога Духа.
Тако ни ми грешници не треба да очајавамо. Човеку је својствено да греши и каје се. Дешава се да човек одмах после причешћа иде да се исповеда. У томе нема ничег за осуду. Господу није потребна форма исповести, већ њена суштина. Благодат Божја, свест о поновно почињеном греховном паду води овог човека на исповест. То је чак и похвално, јер колико год пута да си пао, толико пута мораш и да устанеш, не падајући духом и не очајавајући.
Усмеримо сву своју наду на Господа и Мајку Божју, усрдно их молимо за помоћ и они ће преобразити наша срца.
Господ ће нам опростити због нашег покајања. И можда ће међу нама, грешницима, много бити помилованих светих.
Да нам Бог да да се сви спасимо и да дођемо у познање истине! Амин.

2 коментар(а)

Овде напишите коментар уколико желите

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *