НАСЛОВНА » БИБЛИОТЕКА, Духовно уздизање » ГОСПОДЕ, ТИ СИ ЖИВОТ МОЈ!

ГОСПОДЕ, ТИ СИ ЖИВОТ МОЈ!

 

ГОСПОДЕ, ТИ СИ ЖИВОТ МОЈ!
 

 
ИЗВОДИ ИЗ ДНЕВНИКА
 
О ВЕРИ У ПРОМИСАО БОЖЈУ
 
Драги моји! Сви ми верујемо у Бога, али у Промисао Божју не можемо чврсто да верујемо. Доказ томе је наше роптање, униније и очајање, када смо принуђени да преживимо жалости, болести, лажне оптужбе и клевете. А све ове видљиве несреће су чишћење душе.
Господ нам шаље жалости, болести и оптужбе љубећи настај крст је унутрашњи и ми морамо да га носимо добродушно, јер је Господ рекао: „Ако хоће ко за мном ићи, нека се одрекне себе, и узме крст свој и за мном иде“ (Матеј. 16, 24). И још: „И који не узме крст свој и не пође за мном, није мене достојан“ (Матеј. 10,38).
Драга децо! Шта год да се догоди с нама жалосно, треба увек да понављамо: „Није ли то од Тебе било?“ Морамо чврсто да верујемо да нам Господ Милосрдни неће послати муке које ће бити преко наших снага.
Десница Промисли Господње нас води спасоносним путем. То је узак пут, трновит и пун мука, али води ка вечној радости и блаженству. Стога не треба да се смућујемо и да се жалимо, ако Господу буде угодно да искуша нашу веру у Његову Свету Промисао. У тешким тренуцима увреда и жалости с надом Му се обратимо: „Верујем, Господе, помози моме неверју!“ Амин.

2 коментар(а)

Овде напишите коментар уколико желите

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *