МИСЛИ О МОЛИТВИ

 

МИСЛИ О МОЛИТВИ
 

 
Благодарствена молитва исцељенога од болести
 
Када добијеш исцељење од било које болести, заблагодари Господу следећим кратким славословљем: слава Теби, Господе Исусе Христе. Јединородни Сине Беспочетнога Оца, који једини исцељујеш сваки недуг и сваку болест у људима(ср. Мт.4,23), јер си ме помиловао грешнога и избавио си ме од болести моје, не допустивши јој да се развије и да ме умртви ради грехова мојих. Даруј ми од сада, Владико, снагу да чврсто творим вољу Твоју за спасење моје грешне душе и у славу Твоју са Беспочетним Твојим Оцем и Једносушним Твојим Духом, сада и увек и у векове векова. Амин.

One Comment

  1. роса петровић

    Осећате ли неку силу из речи Светог Јована у тексту ове књиге, у сваком реду, у сваком слову?
    “Сумња – то је хула на Бога, дрска лаж срца или угнежденог у срцу духа лажи противу Духа истине. Бој се ње као змије отровнице, или не, шта ја говорим, презри је, не обраћај на њу ни најмању пажњу. Имај на уму да Бог за време твоје молбе очекује потврдан одговор на питање које ти је Он изнутра поставио: вјерујеш ли да могу то учинити?
    И ти си дужан из дубине срца да одговориш: верујем, Господе (ср. Мт. 9, 28). И тада ће бити по твојој вери. ” О, Боже, како снажно и лепо речено, тачно и једноставно.