МИСЛИ О МОЛИТВИ

 

МИСЛИ О МОЛИТВИ
 

 
Молитва за усавршавање дела милостиње
 
Господе! научи ме да дајем милостињу са задовољством, са нежношћу, са радошћу и да верујем да дајући је, ја не губим, него добијам неупоредиво више од онога што дајем. Одврати моје очи од људи са суровим срцем, који не саосећају са ништима, равнодушно се сусрећу са сиромаштвом, осуђују, укоравају, жигошу са погрдним именима и раслабљују моје срце, да не чиним добро и да огорче и мене против сиромаштва. О, Господе мој! како се много таквих људи среће. Господе, усаврши дело милостиње! Господе, да свака моја милостиња буде на корист, а не на штету! Господе, прими Сам милостињу у лицу сиромашних људи Твојих!

One Comment

  1. роса петровић

    Осећате ли неку силу из речи Светог Јована у тексту ове књиге, у сваком реду, у сваком слову?
    “Сумња – то је хула на Бога, дрска лаж срца или угнежденог у срцу духа лажи противу Духа истине. Бој се ње као змије отровнице, или не, шта ја говорим, презри је, не обраћај на њу ни најмању пажњу. Имај на уму да Бог за време твоје молбе очекује потврдан одговор на питање које ти је Он изнутра поставио: вјерујеш ли да могу то учинити?
    И ти си дужан из дубине срца да одговориш: верујем, Господе (ср. Мт. 9, 28). И тада ће бити по твојој вери. ” О, Боже, како снажно и лепо речено, тачно и једноставно.