MISLI O MOLITVI

 

MISLI O MOLITVI
 

 
Blagodarnost radi darivanja duhovnih blaga
 
Čovekoljupče, Gospode Isuse Hriste, Sine Božiji, blagodarim Ti od sveg srca, jer si moju molitvu o ljubavi prema bližnjem i prezrenju zemaljskog uslišio i mirnu, razumnu i sladosnu ljubav u srce moje izlio. Utvrdi Bože, ovo u meni molitvama Prečiste Vladičice naše Bogorodice i daj da budem čedo Tvoje, Gospode, i čedo Njeno najistinitije.
Blagodarim Tebi, Radosti moja, Gospode slave, jer si primio moj lik kroz ovaploćenje od Prečiste Djeve i ukazao poštovanje i uzdigao, i obožio ljudski rod; blagodarim Ti, jer me od truležnosti ponovo ka netruležnosti uzvodiš, skverni moje očišćavaš, nemoći i bolesti isceljuješ, tugu u radost pretvaraš, teskobe grehovne preobraćaš u prostranstvo opravdanja Tvog, da bih verom i pokajanjem srdačnim tamu strasti prognao, i Tvoju duhovnu svetlost daruješ, smetenost otklanjaš i mir s više nizvodiš, malodušnost odgoniš i hrabrost sa smelošću daruješ. Slava milosrđu Tvome!

Ključne reči:

Jedan komentar

  1. rosa petrović

    Osećate li neku silu iz reči Svetog Jovana u tekstu ove knjige, u svakom redu, u svakom slovu?
    „Sumnja – to je hula na Boga, drska laž srca ili ugneždenog u srcu duha laži protivu Duha istine. Boj se nje kao zmije otrovnice, ili ne, šta ja govorim, prezri je, ne obraćaj na nju ni najmanju pažnju. Imaj na umu da Bog za vreme tvoje molbe očekuje potvrdan odgovor na pitanje koje ti je On iznutra postavio: vjeruješ li da mogu to učiniti?
    I ti si dužan iz dubine srca da odgovoriš: verujem, Gospode (sr. Mt. 9, 28). I tada će biti po tvojoj veri. “ O, Bože, kako snažno i lepo rečeno, tačno i jednostavno.

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *