MISLI O MOLITVI

 

MISLI O MOLITVI
 

 
Zbog čega se umaramo na molitvi?
 
Kažu: mi se brzo zamorimo moleći se. Zbog čega? Zbog toga što pred sobom ne predstavljate živo Gospoda, iako vam je sa desne strane (sr. Ps. 15, 8). Gledajte ga neprestano srdačnim očima i tada ćete celu noć prestajati na molitvi i nećete se umoriti. Šta je kažem noć! Tri dana i tri noći prestajaćete i nećete se umoriti. Setite se stolpnika. Oni su mnogo godina, stajali u molitvenom nastrojenju duha na stolpu i nadvladavali svoje telo, koje je kod tebe, kao i kod njih bilo sklono lenjosti. A tebi je teško da provedeš nekoliko sati na sabornoj molitvi, čak i jedan sat!

Ključne reči:

Jedan komentar

  1. rosa petrović

    Osećate li neku silu iz reči Svetog Jovana u tekstu ove knjige, u svakom redu, u svakom slovu?
    „Sumnja – to je hula na Boga, drska laž srca ili ugneždenog u srcu duha laži protivu Duha istine. Boj se nje kao zmije otrovnice, ili ne, šta ja govorim, prezri je, ne obraćaj na nju ni najmanju pažnju. Imaj na umu da Bog za vreme tvoje molbe očekuje potvrdan odgovor na pitanje koje ti je On iznutra postavio: vjeruješ li da mogu to učiniti?
    I ti si dužan iz dubine srca da odgovoriš: verujem, Gospode (sr. Mt. 9, 28). I tada će biti po tvojoj veri. “ O, Bože, kako snažno i lepo rečeno, tačno i jednostavno.

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *