MISLI O MOLITVI

 

MISLI O MOLITVI
 

 
Treba i u vrlini imati razum
 
Budi umeren u svim religioznim delima, i u vrlini imaj meru, srazmerno svojim snagama, prema vremenu, mestu, prethodnim teškoćama, potrebna je blagorazumnost. Dobro je, na primer, moliti se čistoga srca, ali ako uskoro ne bude podudaranja molitve sa snagama (energijama), različitim okolnostima, mestom i vremenom, sa prethodnim teškoćama, onda ona više neće biti vrlina. Zato apostol Petar kaže: pokažite u dobrodjetelji razum (tj. ne prepuštaj se samo srcu), u razumu uzdržanje, a u uzdržanju trpljenje (2.Pt. 1,56).

Ključne reči:

Jedan komentar

  1. rosa petrović

    Osećate li neku silu iz reči Svetog Jovana u tekstu ove knjige, u svakom redu, u svakom slovu?
    „Sumnja – to je hula na Boga, drska laž srca ili ugneždenog u srcu duha laži protivu Duha istine. Boj se nje kao zmije otrovnice, ili ne, šta ja govorim, prezri je, ne obraćaj na nju ni najmanju pažnju. Imaj na umu da Bog za vreme tvoje molbe očekuje potvrdan odgovor na pitanje koje ti je On iznutra postavio: vjeruješ li da mogu to učiniti?
    I ti si dužan iz dubine srca da odgovoriš: verujem, Gospode (sr. Mt. 9, 28). I tada će biti po tvojoj veri. “ O, Bože, kako snažno i lepo rečeno, tačno i jednostavno.

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *