Ljudi i demoni (kako pali duhovi kušaju savremenog čoveka)

Istorija porekla NLO

Za NLO se znalo još u dalekoj prošlosti. Tako je, na primer, na sanskrtu (drevnom indijskom jeziku koji je bio u upotrebi oko drugog hiljaduleća pre nove ere) reč bhaš koja znači demon, istovremeno imala značenje svetleći1, to jest, demoni su se očigledno i često javljali u vidu svetlećih objekata (u savremenom žargonu to bi bili NLO).
U drevnom sanskrtskom rukopisu Sanaratana Sutradhara čitamo sledeći opis NLO: „Uzlećući, kola su se odmah pretvarala u biser na nebu“. Uz pomoć takvih kola, „žitelji mogu da se podižu u vazduh, a nebeski žitelji da se spuštaju na zemlju“.
U drevnom indijskom epu Mahabharata može se pročitati čak o nekim tehničkim pojedinostima NLO: „Leteće mašine imale su sferni oblik i kretale su se po vazduhu…“.
U drevnim kineskim letopisima govori se o imperatoru Huan-diju koji je vladao u 26. veku pre Hrista, u basenu reke Hoang-ho. Prema predanju Huan-di i njegovi pomoćnici dospeli su s Neba, „imperator je imao kola koja su kao zmaj mogla da lete po nebu, da postaju teška i laka, da stoje u mestu i kreću se“.
U opisu ratnih pohoda Aleksandra Makedonskog postoje svedočanstva o postojanju NLO koji su pratili vojsku. Tako je za vreme prelaska njegove vojske preko Tigra i Eufrata bio načinjen zapis o posmatranju letećeg objekta, jednog od onih kojima je Aristotel dao naziv „leteći diskovi“.
U vreme procvata hrišćanstva svedočanstva o pojavama NLO nestaju. Tek pojedinačnu aluziju na njihovo postojanje možemo naći u Vologodsko-Permskom letopisu iz 16. veka: „Te godine bi znamenje veliko: na nebu tri sunca na Istoku, a četiri na nebu na Zapadu, a posred neba kao mesec veliki, poput duge stajahu znamenja od jutra do podneva“. Neki autori tumače to mesto kao pojavu NLO u 16. veku.
Dalja saopštenja o NLO ovog puta u većem broju pojavila su se sredinom 19. veka, a u godinama Drugog svetskog rata, pojavljuje se čitava masa dokumentarnih svedočanstava o pravoj najezdi NLO na zemlju. Navešćemo samo neka od njih.

3 komentar(a)

 1. Postovani Simo, hvala Vam na odgovoru. Ja zivim jako daleko od nase zemlje I nisam u mogucnosti da odem sa sinom u nijedan nas manastir jer prosto je nemoguce ga ubediti. Ne znam, da li vredi da odem sama.
  Volela bih da on krene u manastir, mislim tj uverena sam da bi tamo dosao sebi.
  Toliku muku prezivljavamo sa njim, on jednostavno nekada nije svoj. Nema nista gore nego gledati svoje dete kako pati a ruke su ti svezane.

 2. Gospodjo Zara,

  Otidite u manastir Studenica, Crna reka ili najbolje u Ostrog.
  Tamo će sigurno pomoći vašem sinu,tamo se ćitaju velike molitve za izgon nećiste sile.
  A mali bi trebo prije nego sto ode postiti 7dana(sreda i petak na vodi) i da se tamo ispovedi i pricesti.
  Posednutost nije mala stvar i to treba rešiti što prije.

  Svako dobro od gospoda

 3. Postovani,

  Citam ovaj tekst i placem. Moj sin se godinama cudno ponasa; pljuje na nas, posebno mene, govori ruzne reci, nista ne radi samo gleda kako da napakosti i napravi zlo medju nama. Dr je rekao da je to depresija. Lekove nikakve nije hteo da bi nam pre nekoliko dana rekao da je napadnut demonima. Kaze da ne moze od njih da spava , da su stalno sa njim.

  Ja sam se sokirala, mada sam svo vreme i mislila da je pod njihovim uticajem. Jer kako objasniti da divno i vaspitano stvorenje, koje niti pusi niti pije, postane toliko prost i zao.

  Ocajna majka

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *