Људи и демони (како пали духови кушају савременог човека)

“Исцелитељи” о себи

А шта “исцелитељи” кажу о себи? Обратимо се разговору с Јуријем Тарасовом, “Ја сам врач у четвртом колену”. На питање дописника: “Ето запазила сам да сте врачали над болесником болесним од остеохондрозе уз помоћ вашег биопоља, мануалне терапије и психотерапије. Све је то јако добро познато. Неке представнике нетрадиционалне медицине одлично познајемо – Џуна, Кашпировски… а ви се бавите свим трима техникама? У чему је враџбина?” Тарасов је одговорио: “Одговор је садржан у вашем питању. Зашто себе не зовем екстрасенсом? Па зато што екстрасенс уме да чини само десети део онога што поседује било који осредњи врач. Исто то се може рећи о хипнотизерима, траварима и психотерапеутима… Сваки од тих праваца само је врх леденог брега”.
Речено је крајње јасно и истинито: “Врх леденог брега” чија је основа у паклу.
На питање о постојању црне и беле магије Тарасов је одговорио: “На последњем конгресу у Шпанији црној и белој додате су још две боје – црвена и зелена. Али зашто би људи то морали знати? То су, како се каже, наше радне боје, за службену употребу. Знање је само по себи неутрално. Ствар је у томе ко га поседује”.
Другим речима, “знање” (то јест, по Тарасову, способност да се магијски делује на околни свет) има један исти извор како у црној тако и у белој магији. А на коју страну (на добру или на злу) ће применити врач силу коју је добио, зависи сада само од његове жеље. Међутим, познато је да се Духо.м Светим зло не може учинити. Праведник који поседује силу Божију једноставно не може да причини зло. Јер он твори вољу Божију која је од почетка усмерена спасењу човека.
Дакле, из свега што је врач рекао закључујемо – корен је један, а манипулација, на ову или ону страну (на штету или “корист”) зависи од тога ко поседује то знање. Међутим, познато је да се Духом Светим зло не може учинити. А ето неке “космичке силе”, по православном схватању просто демони, радо помажу човеку који им се препустио. Ево шта читамо у Номоканону: “Врачари су они који такође и ‘добротворне’ демоне призивају да за добро неких учине нешто, они су ипак прљаве убице и својевољне варалице”. Тарасов није усамљен у свом мишљењу. Други врач, извесни Г., у личном разговору с мојим познаником, поставши ненадано отворен, изјавио је: “Екстрасензорне способности су само прва степеница на путу ка црној магији”.
Психотерапеут Кашпировски у свом наступу на телевизији 21. новембра 1989. године, одржаном после поноћи, једноставно је цитирао одломке из књиге о црној магији, позивајући се на њу као на потпуно прихватљив и позитиван извор. Демонски карактер његовог деловања је очигледан. О томе сведоче и подаци доктора психолошких наука В. Лебедева. Навешћемо неке од њих. “Испитано је 2015 ученика који су ангажовани у сеансама Кашпировског. За време сеанси запажени су присилни покрети, хистеричне реакције, халуцинаторни феномени и други психолошки поремећаји”. Очигледни су сви симптоми овладавања човековим од стране нечистог духа. Нехотични покрети, крици и осећаји независни од човекове воље, хистерија – све су то очигледни знаци демонизованости. “42 % пада у хипнотички сан. После сеанси код 7% су утврђени различити облици психичке неприлагођености. Јасно је испољена тенденција повећања сугестибилности и хистеричних реакција. Код ученика средње школе бр. 49 из Ташкентске области за време сеанси се развила групна хистерична реакција која је трајала две недеље и онемогућила рад школе. Као последица телевизијских сеанси нека деца су упадала у стање каталепсије само посматрајући фотографије Кашпировског. То значи да је код њих разорен механизам психолошке одбране и она су постала неотпорна на дејство сугестије, рачунајући ту и дејство одраслих и младих с криминалним понашањем. Штавише, после сеанси многа деца су морала да буду хоспитализована с различитим нервно-психичким поремећајима”. В. Лебедев је истраживао 6.228 писама људи који су гледали сеансе екстрасенса-мага. Ево резултата: “Код 63% је забележено нагло погоршање обољења. Каснија истраживања су показала да је од 15 привидно излечених после сеанси, код 13-14 поново долазило до погоршања болести у горем облику. Осим тога, код низа болесника дошло је до акутног стања одмах после сеанси”13. Говорећи о моралним особинама овог екстрасенса, довољно је навести телеграм Лесје Јуршове, упућен државном тужиоцу СССР: “Кашпировски ме је ради рекламе увукао у хируршку операцију без наркозе, која је приказивана на телевизији без мог знања. За време операције осећала сам ужасан бол, што је касније погоршало моје здравствено стање. Кашпировски приказује рекламни филм, монтиран у варијанти која је за њега уносна, приказујући ме у обнаженом виду; у штампи понижава моје људско достојанство… Пошто се сада налазим у болници и 18 месеци сам без средстава за живот молим да ми помогнете да поднесем тужбу суду против Кашпировског”.
Дакле, екстрасенси-окултисти, користећи тежњу људи да оздраве по сваку цену, често ове доводе у још горе стање, чине их бесомучнима и помућују њихове душе. Али постоје, успротивиће се неко, и бели магови – екстрасенси који и у Цркву иду и тобоже лече људе Божијом силом. Да, али не Божијом. Често, ни сами то не слутећи, они се налазе у рукама демонских сила које, дајући им привид успеха, распаљују у њима још већу таштину и гордост, самим тим погубљујући њихове душе, чинећи их послушним играчкама у својим рукама.

4 Comments

 1. Postovani Simo, hvala Vam na odgovoru. Ja zivim jako daleko od nase zemlje I nisam u mogucnosti da odem sa sinom u nijedan nas manastir jer prosto je nemoguce ga ubediti. Ne znam, da li vredi da odem sama.
  Volela bih da on krene u manastir, mislim tj uverena sam da bi tamo dosao sebi.
  Toliku muku prezivljavamo sa njim, on jednostavno nekada nije svoj. Nema nista gore nego gledati svoje dete kako pati a ruke su ti svezane.

 2. Gospodjo Zara,

  Otidite u manastir Studenica, Crna reka ili najbolje u Ostrog.
  Tamo će sigurno pomoći vašem sinu,tamo se ćitaju velike molitve za izgon nećiste sile.
  A mali bi trebo prije nego sto ode postiti 7dana(sreda i petak na vodi) i da se tamo ispovedi i pricesti.
  Posednutost nije mala stvar i to treba rešiti što prije.

  Svako dobro od gospoda

 3. Postovani,

  Citam ovaj tekst i placem. Moj sin se godinama cudno ponasa; pljuje na nas, posebno mene, govori ruzne reci, nista ne radi samo gleda kako da napakosti i napravi zlo medju nama. Dr je rekao da je to depresija. Lekove nikakve nije hteo da bi nam pre nekoliko dana rekao da je napadnut demonima. Kaze da ne moze od njih da spava , da su stalno sa njim.

  Ja sam se sokirala, mada sam svo vreme i mislila da je pod njihovim uticajem. Jer kako objasniti da divno i vaspitano stvorenje, koje niti pusi niti pije, postane toliko prost i zao.

  Ocajna majka