Људи и демони (како пали духови кушају савременог човека)

Контактери с НЛО

У данашње време је чак створено читаво племе контактера”, које одржава периодичну или сталну везу с ванземаљцима, делује по њиховим наређењима, објављује вољу “светског разума” заблуделом човечанству.
У суштини ти несрећници су медијуми, опседнути људи преко којих зли дуси покушавају да утичу на човечанство. Као потврду ове тезе наве-шћемо неколико најупечатљивијих примера.
У чланку “Пророчица Светлана” млада жена прича о томе како је постала контактер. Ево њене приче.
Светлана је била уметница, наступала је као балерина на леду и била јој је страна вера и “свака мистика”. Једном се с гостовања враћала возом кући. Болела ју је нога коју је недавно повредила. Наједном ноћу у прозору воза угледа “одсјај и то у неком незамисливом облику”. Ускоро су после тога почеле дајој се догађају “чудне ствари”. Тако је мирно и без карте почела да улази на сваки концерт, појавило се занимање за “учења Истока”, за астрологију, “изучила је занат” и постала астролог. На томе се ствар није завршила. Почела је да добија информације “оданде”.
Ево како она објашњава овај феномен. “Павле Глоба сматра да сам ја проводник космичких информација: добијам енергију и информације од ванземаљских цивилизација које контролишу нашу планету… Оне виде да планета пропада, да је треба спасавати и стављају нас под контролу, бирају оне међу нама који су способни да примају информације”. Даље Светлана говори да се “ванземаљци” брину о нашем основном “духовном развоју”, развоју оног дела мозга који управља “необичним” окултним способностима, на пример, “телепатијом”. И да је те и многе друге необичне податке она добила од космичког оца Аштара Шерана. По њеним речима, “то име је данас познато у многим земљама, јемчи истину и највише знање”. То је универзални светски учитељ који треба да обави мисију месије… “Управо захваљујући њему, његовим информацијама, ја састављам хороскопе као нико у свету…”
Проанализирајмо ову причу. Уметница Светлана, отуђена од хришћанске вере, ноћу у возу доживљава први утицај од стране светлећих демона. Њена душа се у потпуности отвара за ову појаву (испољено је занимање, поклоњена је пажња, нема супротстављања молитвом). Контакт се догодио, веза је успостављена. Према учењу светог Игњатија Брјанчанинова, “све предлоге демона треба одбацивати, без икаквих изузетака. Добровољно повиновање демонима, чак и када бива на њихов позив и по њиховом наговору, потчињава човека демонима, лишава га духовне слободе, претвара га у њихово оружје”.
После тога утицај демона на душу прелашћене Светлане стално јача, у њој све више почињу да се испољавају окултне способности. Бављење источњачким религијама и астрологијом још их више јача. На крају Светлана постаје послушно оруђе у рукама нечистих духова, “добија од њих космичке информације и енергију”, и по њиховом наређењу почиње да помаже другима да стекну сличне “дарове”.
При свему томе, говорећи о себи, “ванземаљци” (демони) и не скривају нарочито своје циљеве. Њих углавном брине “наш духовни развој у окултном погледу”. И они тај “развој” усавршавају уз помоћ већ припремљених контактера, проводника тих мисли, идеја и енергије. Њихов задатак је да припреме људе за прихватање новог “месије”, “универзалног светског учитеља” (то јест, по православном схватању просто антихриста), чак му је и име већ познато – Аштар Шеран.
Како се све то добро слаже с пророчанством о последњим временима, наведеном у Јеванђељу по Матеју: јер ће се јавити лажне месије и пажни пророци и чиниће знаке велике и чудеса да би, ако је могуће, преварити и изабране (Мт. 24,24).
Узгред, карактеристично је и само име новог “светског учитеља”. Аштар, на старојеврејском језику аштарот, у древном Вавилону и Асирији Иштар, име је исте оне грчке богиње Астарте, богиње рата и лова, неба и звезда, која се приказује одевена у пламен (сетимо се појаве НЛО), често с роговима на глави, с тоболцем и луком (оруђе убиства и смрти), како стоји на леопарду (симбол крвожедности). При њеном храму, осим жреца, били су блудници и блуднице који су јој служили развратом. Поклоњење тој богињи било је праћено свим могућим гадостима.
Ето таквог обмањујућег, древног, рогатог учитеља који “гарантује истину и највише знање”, широко рекламира и популарише “видовита Светлана”, наступајући пред широком публиком с предавањима, објављују је у часописима с милионским тиражима. У свом деловању она није усамљена, данас наступају многи “контактери” и “видовњаци”, екстрасенси и астролози, јогини и магови којима су масовни медији као додиром чаробног штапића услужно отворили своја врата. Поменимо још једног контактера – Николаја Потапова. У свом чланку, он пише: “Иницијатива контаката не потиче од нас… Према многим сведочанствима ‘они’ брижљиво бирају контактере. Упитаћете зашто учесници дијалога, земљани, не блистају интелектом? Па ми и не знамо циљеве тих контаката! Мислим да они врше огроман утицај на нашу еволуцију и ‘показују’ нам пут…”
Овде Николај нехотице говори истину. Демони заиста одабирају људе који су предиспонирани за “контакт”. Прво, мистично незаштићене (то јест, оне који нису православно верујући хришћани), друго, често бирају оне који “не блистају интелектом” да нешто не би посумњали, већ да би била послуша оруђа. Треће, бирају такозване медијуме који по свом нервном-телесном склопу најбоље одговарају таквим циљевима.
Циљеви контаката су такође потпуно јасни – “утицати на нашу еволуцију и показати нам пут”. О томе да еволуција мора носити окултни карактер, а да се пут састоји у прихватању лажног месије, то смо већ сазнали из Светланиних “откривења”.
Занимљиво је нешто друго. По признању Николаја, он је неко време покушавао да се удаљи од те теме и да почне да се бави нечим другим, али “ван ње је осећао унутрашњу нелагодност”. А кад би се враћао, увиђао је да га нелагодност напушта. Ово признање још једном потврђује наведену мисао светог Игњатија Брјанчанинова о томе да човек, макар једном ступио у контакт с демонима, својим напорима више не може да се удаљи од њих! Он је духовно везан, душа му се налази у целости под демонским утицајем. Само истинско црквено покајање, молитва, исповест и причешће могу спасти таквог човека.
У раним вековима хришћани су се с много већом опрезношћу односили према необичним и новим појавама, нарочито онима мистичног карактера, имајући на уму замке ђаволове, али после настанка “нове ере просвећености” већина људи је почела да се односи према њима само с радозналошћу, понекад је чак почела да трага за њима, потиснувши ђавола у област маштарија.
Међутим, вековни рат не само што се није стишао него се још више распламсао. Збивају се предсказања Светог Писма о крају времена и доласку антихриста. Феномен НЛО, “хуманоиди” с њиховим предсказањима и “помоћју”, полтергајст, кућни духови, магови и астролози, екстрасенси-врачари, процват култа источњачких религија – све су то подврсте једне исте силе усмерене освајању човекове душе. Овде је умесно навести текст Еванђеља по Луки (21,10-11,26). Када су ученици питали Господа о крају света, Он им је рекао о следећим знацима: устаће народ на народ и царство на царство; и земљотреси велики биће по местима, и биће глади и помори, и страхоте и знаци велики биће с неба… Умираће људи од страха и од очекивања онога што долази у свет. Пред крај света, као резултат неверовања људи, сатани и његовим хордама биће дата велика власт. Власт да погубљују људе који су му се предали. И управо сада се врши подела, јер како је речено у Јеванђељу по Матеју (24,40), Тада ће бити два на њиви; један ће се узети а други оставити, али ће се најпре проповедати Еванђеље о царству по свему свету за сведочанство свим народима. И тада ће доћи крај (Мт. 24,14).
У савремено доба врши се проповед Еванђеља у целом свету, нарочито у нашој атеистичкој земљи. Сви су чули за Христа Спаситеља. И сви су слободни или да Га прихвате или да Га одбаце. Истовремено су и демони појачали своје деловање на људски род, тежећи да га потчине свом утицају и да му не дозволе да прихвати Христа.
Све то захтева од савремених православних хришћана нарочиту духовну будност, пажљивост и извршавање црквених правила и светоотачких заповести, памтећи речи апостола Петра: “Будите трезвени и бдите, јер супарник ваш, ђаво, као лав ричући ходи и тражи кога да прождере. Њему се противите утврђени вером (1. Пт. 5,8-9).

4 Comments

 1. Postovani Simo, hvala Vam na odgovoru. Ja zivim jako daleko od nase zemlje I nisam u mogucnosti da odem sa sinom u nijedan nas manastir jer prosto je nemoguce ga ubediti. Ne znam, da li vredi da odem sama.
  Volela bih da on krene u manastir, mislim tj uverena sam da bi tamo dosao sebi.
  Toliku muku prezivljavamo sa njim, on jednostavno nekada nije svoj. Nema nista gore nego gledati svoje dete kako pati a ruke su ti svezane.

 2. Gospodjo Zara,

  Otidite u manastir Studenica, Crna reka ili najbolje u Ostrog.
  Tamo će sigurno pomoći vašem sinu,tamo se ćitaju velike molitve za izgon nećiste sile.
  A mali bi trebo prije nego sto ode postiti 7dana(sreda i petak na vodi) i da se tamo ispovedi i pricesti.
  Posednutost nije mala stvar i to treba rešiti što prije.

  Svako dobro od gospoda

 3. Postovani,

  Citam ovaj tekst i placem. Moj sin se godinama cudno ponasa; pljuje na nas, posebno mene, govori ruzne reci, nista ne radi samo gleda kako da napakosti i napravi zlo medju nama. Dr je rekao da je to depresija. Lekove nikakve nije hteo da bi nam pre nekoliko dana rekao da je napadnut demonima. Kaze da ne moze od njih da spava , da su stalno sa njim.

  Ja sam se sokirala, mada sam svo vreme i mislila da je pod njihovim uticajem. Jer kako objasniti da divno i vaspitano stvorenje, koje niti pusi niti pije, postane toliko prost i zao.

  Ocajna majka