Људи и демони (како пали духови кушају савременог човека)

Случајеви контакта земљана са “ванземаљцима”

А сада пређимо на непосредно разматрање контаката бића из НЛО с људима. Због недостатка простора размотрићемо само неколико најкарактеристичнијих случајева.
Ево приче једног очевица НЛО од 6. јула 1968. године о контакту који се догодио у пољу недалеко од села Хуштосирт Чегменског рејона Кузбашке ССР9.
“Око три часа ноћу наједном сам угледао метеорит који вертикално пада. Необично светао метеорит. Затим се бљесак смањио и објекат се лагано спустио иза падине брда недалеко од мене. Око 100-150 метара од мене појавио се човек. Као да је горео, или сијао… Ја сам почео да бежим али сам одмах осетио како ми је руке и ноге нешто спутало тако да уопште нисам могао да их помакнем. Пробио ме је хладан зној, али је страх ускоро прошао и у телу се појавио осећај лакоће. Позвали су ме. Иза брежуљка на пољани стајао је огромни апарат у облику диска. Дочекало ме је створење које споља личи на човека. Из главе и његових шака зрачио је сјај. Они су ‘читали’ све моје мисли. Као одговор сам чуо глас на најчистијем руском језику. Узели су моју леву руку и принели уређају. У следећем тренутку на њему је остао комадић моје коже. А на руци црвени троугао… ‘Одакле сте?’ – упитао сам. Њихов одговор сам запамтио у виду одломака. Наводно су они из велике звездане насељене ‘земље’ која се приближава нашој галаксији. Они контролишу нашу планету. Много тога их узнемирава и… привлачи”.
Дакле, наведимо основне карактеристике сусрета:
1) – осећање страха и ужаса код контактера;
2) – насиље од стране “ванземаљаца” Над његовом вољом и телом;
3) – бесмислено узимање узорка коже (не зна се зашто и у коју сврху);
4) – апсурдни одговор на питање, одговор који је био лоше упамћен,
одакле су и зашто су долетели.
Сада пређимо на опис другог случаја који се догодио у САД, у Етланду, 3. децембра 1967. године у 3,5 часа ноћу10.
Месни полицајац је угледао на путу објект са светлуцавим пламичцима који се подигао у ваздух када му се приближио. Он је обавестио начелника о “летећем тањиру” и кренуо кући с јаком главобољом; у ушима му је зујало, а испод десног уха му је настала огреботина. Касније се испоставило да је ноћу постојао прекид од 10 минута, којег се он уопште није сећао; под хипнозом је испричао да је кренуо за НЛО који је слетео. Ванземаљци су га обасјали јаком светлошћу, а затим су га узели у труп свог “брода”. “Хуманоиди”, обучени у комбинезоне с амблемима крилатог змаја, рекли су полицајцу да су долетели из суседне галаксије, да имају базе на територији САД, да они случајно контактирају с људима и “хоће да заинтригирају људе”. Пустили су полицајца, наредивши му “да не брбља о ономе што се догодило те ноћи”.
Као што видимо, приликом овог контакта на делу су све основне карактеристике горе наведеног првог сусрета и поврх тога, 5) дејство хипнозом, то јест насиље над човековом психом. Занимљив је детаљ одеће “дошљака”, амблем са ликом крилатог змаја, познатог симбола из древних времена – симбола сатане, “човекоубице” и богопротивника (Отк.12,9; 20,20).
Сада саслушајмо причу двадесеттрогодишњег фармера из Бразила о његовом блиском контакту с “ванземаљцима”, који му се догодио 15. октобра 1957. године.
“Ноћу сам сам орао њиву… Угледао сам светли предмет у облику јајета који је јурио на мене великом брзином. Зауставио се на висини од 50 м изнад моје главе. Трактор и њива били су осветљени тако јако као да је сунчано подне. Страшно сам се уплашио. Искочио сам из трактора и почео да бежим. Али било је касно… Неко ме је зграбио за руку. То је било мало чудно зелено биће које ми је допирало до рамена… Одмах су ме зграбила три иста таква несхватљива створења. Одвојила су ме од земље, чврсто ме држећи за руке и ноге. Покушавао сам да се отмем, али узалуд. Увукли су ме у машину (НЛО). Сви петоро су почели да ме свлаче. Скинули су ме до гола и утрљали у тело неку течност. Уз помоћ апарата узели су ми крв с једне и с друге стране браде… Затим су отишли и остао сам сам. Погледао сам просторију и угледао како се према мени лагано приближавала жена. Она је била апсолутно гола онако као и ја. Била је врло лепа али потпуно другачије лепоте у поређењу са оним женама које сам ја сретао… Та жена ми је ћутке пришла и погледала ме. Одједном ме је загрлила и почела да се трља својим лицем о моје. Будући да сам био сам с том женом, био сам страшно узбуђен. Она је испуштала некакве гроктаве звуке који су ме потпуно избацивали из такта. Био сам ужасно зао… Затим је дошао један из команде брода с мојом одећом и ја сам се поново обукао. Привели су ме до металних степеница и ставили ми на знање да могу да идем…”
Као што видимо, и за овај контакт су очигледне поменуте прве три тачке карактеристика сусрета с НЛО, при чему се још додаје шеста тачка
– изругивање људском достојанству Бразилца: свлачење, утрљавање течности која изазива узбуђење, и најзад насилни, реални или пре би се рекло сугерисани замишљени интимни контакт с “ванземаљком”. Некако је то све бесмислено, апсурдно, не личи на сусрет с добрим вишим разумом.
И најзад, расмотримо последњи случај контакта – сведочанство осамнаестогодишњег Анатолија М., радника совхоза, сликара аматера.
21. јула 1975. године Анатолиј је кренуо на шумски пропланак да “прави скице”. Око 8 часова увече изненада је осетио узнемиреност, осврнуо се и угледао апарат у облику диска из којег су изашле три људске фигуре у сребрнастим скафандрима. Оне су позвале Анатолија да уђе у “тањир” и одвезле су га на своју планету. Према речима М., лет је трајао око 40 минута, затим се црна маса космоса раздвојила и испред њега се указала планета увијена у сјајан дим. Становништво је тамо било мешовито. Анатолиј је сретао и људе високе 3 метра и патуљке, и… суседа који је умро пре 3 године, неколико година пре овог догађаја…
Анатолија су испитивали психолози и психијатри. Два пута је с њим разговарао хипнолог, обављао је сеансе хипнозе. Резултати испитивања нас приморавају да с поверењем прихватимо речи овог младића.
За овај контакт је нарочито занимљиво виђење умрлог суседа, које се не може објаснити никаквим материјалистичким концепцијама. Како инострани, тако и наши истраживачи подвлаче да су блиски контакти с НЛО често повезани с паранормалним и окултним феноменима. Жак Вале у својој књизи Невидљиви колеџ пише да непосредно пред сусрет с НЛО људи покаткад виде страшне снове или им долазе чудновати посетиоци, или чују куцање на вратима, иако иза њих нема никога. И. Царев у свом чланку такође указује на феномен “црног човека” којег често људи виде пред сам почетак аномалних појава.
Према подацима јеромонаха Серафима Роуза озбиљни истраживачи почели су да се слажу с тим да НЛО, иако имају извесне “физичке” карактеристике, ипак не могу бити нечији космички бродови, већ да очигледно спадају у област парафизичких и окултних појава. И заиста, зашто тако много НЛО “слеће” право насред пута? Зашто толико савршени бродови захтевајутако честе “поправке”? Зашто је њиховим путницима потребно да сакупљају толико мноштво камења и штапова (поново и поново већ више од 25 година) или да “тестирају” такво мноштво људи?
Све сцене контаката дубоко су апсурдне, запањујуће бесмислене, лишене сваког циља и задатка. Постоји претпоставка да је апсурдност карактеристична готово за све блиске контакте с НЛО у суштини метод хипнотизирања. “Када су људи изведени из душевне равнотеже бесмислицама и противречностима и напрежу ум тражећи смисао, они се изузетно широко отварају за преношење мисли, за прихватање сугестије”. Амерички истраживач др Вале пореди ове методе с ирационалним коанима учитеља зен-будизма и истиче сличност контаката са окултним обредима иницијације, који отварају свест за мистично општење с палим духовима. Зато је умесно поставити питање: Не служи ли идеја “гостију из космоса” за прикривање и маскирање реално бесконачно сложеније природе која скрива своју истинску суштину и циљеве?
Резимирајући наведене податке посматрања НЛО и контаката с “хуманоидима”, могу се извући следећи закључци.
У низу случајева НЛО се понашају врло агресивно и без икакве потребе кваре и уништавају авионе и аутомобиле, што често доводи до погибије људи.
Забележени су случајеви када приликом покушаја контакта НЛО једноставно убија људе (као што се догодило, на пример, Ансесију Бермудесу); истина, има случајева и физичких исцељења после оваквих контаката.
Многобројни су случајеви физичког и психичког насиља ванземаљаца над земљанима, примена хипнозе, понижавање људског достојанства.
По правилу, приликом контаката код људи првобитно настаје осећање јаког страха и ужаса, они доживљавају снажан нервни потрес.
Спољашњи изглед дошљака је различит. То могу бити џинови и патуљци, жене и мушкарци, лепотани и наказе. Често из њих излази сјај, општење се одвија путем телепатије. О себи они говоре крајње неконкретно, као мотив својих посета наводе бригу о људима, љубав према човечанству, иако су њихови поступци крајње апсурдни и често сведоче супротно. НЛО су готово увек присутни тамо где се пролива крв (сетимо се праћења војске Александра Македонског, присуства Курској бици и других случајева), и они сами често су умешани у болести и смрти људи. Ко су они? Да ли је древна Црква познавала таква бића? Обратимо се светоотачком предању.

4 Comments

  1. Postovani Simo, hvala Vam na odgovoru. Ja zivim jako daleko od nase zemlje I nisam u mogucnosti da odem sa sinom u nijedan nas manastir jer prosto je nemoguce ga ubediti. Ne znam, da li vredi da odem sama.
    Volela bih da on krene u manastir, mislim tj uverena sam da bi tamo dosao sebi.
    Toliku muku prezivljavamo sa njim, on jednostavno nekada nije svoj. Nema nista gore nego gledati svoje dete kako pati a ruke su ti svezane.

  2. Gospodjo Zara,

    Otidite u manastir Studenica, Crna reka ili najbolje u Ostrog.
    Tamo će sigurno pomoći vašem sinu,tamo se ćitaju velike molitve za izgon nećiste sile.
    A mali bi trebo prije nego sto ode postiti 7dana(sreda i petak na vodi) i da se tamo ispovedi i pricesti.
    Posednutost nije mala stvar i to treba rešiti što prije.

    Svako dobro od gospoda

  3. Postovani,

    Citam ovaj tekst i placem. Moj sin se godinama cudno ponasa; pljuje na nas, posebno mene, govori ruzne reci, nista ne radi samo gleda kako da napakosti i napravi zlo medju nama. Dr je rekao da je to depresija. Lekove nikakve nije hteo da bi nam pre nekoliko dana rekao da je napadnut demonima. Kaze da ne moze od njih da spava , da su stalno sa njim.

    Ja sam se sokirala, mada sam svo vreme i mislila da je pod njihovim uticajem. Jer kako objasniti da divno i vaspitano stvorenje, koje niti pusi niti pije, postane toliko prost i zao.

    Ocajna majka