Људи и демони (како пали духови кушају савременог човека)

Историја порекла НЛО

За НЛО се знало још у далекој прошлости. Тако је, на пример, на санскрту (древном индијском језику који је био у употреби око другог хиљадулећа пре нове ере) реч бхаш која значи демон, истовремено имала значење светлећи1, то јест, демони су се очигледно и често јављали у виду светлећих објеката (у савременом жаргону то би били НЛО).
У древном санскртском рукопису Санаратана Сутрадхара читамо следећи опис НЛО: “Узлећући, кола су се одмах претварала у бисер на небу”. Уз помоћ таквих кола, “житељи могу да се подижу у ваздух, а небески житељи да се спуштају на земљу”.
У древном индијском епу Махабхарата може се прочитати чак о неким техничким појединостима НЛО: “Летеће машине имале су сферни облик и кретале су се по ваздуху…”.
У древним кинеским летописима говори се о императору Хуан-дију који је владао у 26. веку пре Христа, у басену реке Хоанг-хо. Према предању Хуан-ди и његови помоћници доспели су с Неба, “император је имао кола која су као змај могла да лете по небу, да постају тешка и лака, да стоје у месту и крећу се”.
У опису ратних похода Александра Македонског постоје сведочанства о постојању НЛО који су пратили војску. Тако је за време преласка његове војске преко Тигра и Еуфрата био начињен запис о посматрању летећег објекта, једног од оних којима је Аристотел дао назив “летећи дискови”.
У време процвата хришћанства сведочанства о појавама НЛО нестају. Тек појединачну алузију на њихово постојање можемо наћи у Вологодско-Пермском летопису из 16. века: “Те године би знамење велико: на небу три сунца на Истоку, а четири на небу на Западу, а посред неба као месец велики, попут дуге стајаху знамења од јутра до поднева”. Неки аутори тумаче то место као појаву НЛО у 16. веку.
Даља саопштења о НЛО овог пута у већем броју појавила су се средином 19. века, а у годинама Другог светског рата, појављује се читава маса документарних сведочанстава о правој најезди НЛО на земљу. Навешћемо само нека од њих.

4 Comments

 1. Postovani Simo, hvala Vam na odgovoru. Ja zivim jako daleko od nase zemlje I nisam u mogucnosti da odem sa sinom u nijedan nas manastir jer prosto je nemoguce ga ubediti. Ne znam, da li vredi da odem sama.
  Volela bih da on krene u manastir, mislim tj uverena sam da bi tamo dosao sebi.
  Toliku muku prezivljavamo sa njim, on jednostavno nekada nije svoj. Nema nista gore nego gledati svoje dete kako pati a ruke su ti svezane.

 2. Gospodjo Zara,

  Otidite u manastir Studenica, Crna reka ili najbolje u Ostrog.
  Tamo će sigurno pomoći vašem sinu,tamo se ćitaju velike molitve za izgon nećiste sile.
  A mali bi trebo prije nego sto ode postiti 7dana(sreda i petak na vodi) i da se tamo ispovedi i pricesti.
  Posednutost nije mala stvar i to treba rešiti što prije.

  Svako dobro od gospoda

 3. Postovani,

  Citam ovaj tekst i placem. Moj sin se godinama cudno ponasa; pljuje na nas, posebno mene, govori ruzne reci, nista ne radi samo gleda kako da napakosti i napravi zlo medju nama. Dr je rekao da je to depresija. Lekove nikakve nije hteo da bi nam pre nekoliko dana rekao da je napadnut demonima. Kaze da ne moze od njih da spava , da su stalno sa njim.

  Ja sam se sokirala, mada sam svo vreme i mislila da je pod njihovim uticajem. Jer kako objasniti da divno i vaspitano stvorenje, koje niti pusi niti pije, postane toliko prost i zao.

  Ocajna majka