ДЕЧИЈА ИСПОВЕСТ

 

Свештеник Георгије Ромањенко, Свештеник Александар Иљашенко
 
ДЕЧИЈА ИСПОВЕСТ
Како да помогнете свом детету?
 
РЕЧ ИЗДАВАЧА
 
Исповест хришћанина једна је од седам Светих Тајни Православне Цркве и све најбитније у вези с њом већ је речено у Светом Писму, Светом Предању и духоносним делима Светих Отаца. Али, сваку епоху карактеришу неке особености. Обележје нашег доба јесте то што је дуг период атеизма лишио људе могућности стицања духовног искуства. Већина нас провела је детињство и младост ван Цркве, па зато често грешимо дајући савете другима. Нарочито је опасно када због наших грешака страдају деца.
Зато је безмало основно питање које се разматра у овој књизи – како не наудити детету помажући му да се припреми за исповест. Сваки од аутора књиге труди се да пружи одговор на ово питање.
У покајању све је живо и вишезначно, зато што је жива душа грешника који се каје. Нарочито ако је то дете. Наћи пут до душе детета, не уплашити је категоричношћу и бескомпромисношћу изнетих захтева, приволети је исповести, извести је на пут покајања веома је сложен и необично важан задатак који стоји пред свештеником и родитељима. Надамо се да ће читалац знати да искористи духовно искуство пастира који познају душу детета, који је воле и који имају велику жељу да јој помогну да се ослободи греховних уза, да би била ближа Богу…

Овде напишите коментар уколико желите

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *