ПРАВОСЛАВНИ МОЛИТВОСЛОВ за сваки дан и за сваку потребу

МОЛИТВЕ СВЕТИМ АРХАНЂЕЛИМА ЗА СВАКИ ДАН У НЕДЕЉИ

 

ПОНЕДЕЉАК
Светом Архангелу Михаилу

Свети Архангеле Михаило, одагнај од мене духа лукавог који ме искушава. О, велики Архистратиже Божији Михаило – победниче демона! Победи и уништи све моје видљиве и невидљиве непријатеље и умоли Господа Сведржитеља да ме спаси и одбрани од сваке болести, смртоносне ране и изненадне смрти, сада и увек и у векове векова. Амин.

 

УТОРАК
Светом Архангелу Гаврилу

Свети Архангеле Гаврило, који донесе неизречену радост са неба Пречистој Дјеви, испуни радошћу и весељем срце моје гордошћу испуњено. О, велики Архангеле Божији Гаврило, ти си благовестио Пречистој Дјеви Марији зачеће Сина Божијег. Објави и мени грешном страшни дан моје смрти и умоли Господа Бога за моју грешну душу, да би ми опростио моје грехе; да ме не зароби лукави демон и овлада мноме. О, велики Архангеле Гавриле! Сачувај ме од свих невоља и свих болести, сада и увек и у векове векова. Амин.

 

СРЕДА
Светом Архангелу Рафаилу

O, велики Архангеле Божији Рафаило, који си примио дар од Бога да исцељујеш болести, излечи неизлечиве људима ране срца мога и тела мога. О, велики Архангеле Божији Рафаило, ти си путовођа, лекар и исцелитељ, руководи ме ка спасењу и исцели све моје душевне и телесне болести, и приведи ме Престолу Божјем, и умоли доброту Његову за моју грешну душу, да ми Господ опрости грехе моје и сачува ме од свих непријатеља мојих и злих људи, од сада и до века. Амин.

 

ЧЕТВРТАК
Светом Архангелу Урилу

Свети Архангеле Божији Урило, Светлошћу Божанском озарени и преизобилно испуњени огњем пламене љубави, убаци искру тога огња у моје охладнело срце, а душу моју гресима помрачену светлошћу твојом озари. О, велики Архангеле Божји Урило, ти си сијање огња божанског и просветитељ оних који су помрачени гресима: просвети ум мој, срце моје, вољу моју силом Светог Духа, и управи стопе моје на стазу покајања, умоли Господа да ме избави од мука адских и од свих непријатеља видљивих и невидљивих, сада и увек и у векове векова. Амин.

 

ПЕТАК
Светом Архангелу Салатилу

Свети Архангеле Божији Салатило, даруј молитву мени који ти се молим, научи ме молитви смиреној, скрушеној, усрдној и умилној. О, велики Архангеле Божији Салатило, ти се молиш Богу за вернике, умоли доброту Његову за мене, да ме избави од свих невоља и искушења, болести, изненадне смрти и мука вечних, те да ме удостоји Царства Небеског са свима Светима у векове векова. Амин.

 

СУБОТА
Светом Архангелу Јегудилу

Свети Архангеле Божији Јегудило, свагдашњи помоћниче свих који се подвизавају на путу Христовом, пробуди и мене из тешке лењости и подвигом добрим укрепи ме. О, велики Архангеле Божији Јегудило, ти си ревносни заштитник славе Божије: ти побуђујеш на прослављање Свете Тројице; пробуди и мене од сна греховног да бих славио Оца и Сина и Светога Духа, и умоли Господа Сведржитеља да сагради у мени чисто срце и дух прав обнови у утроби мојој, и да ме утврди Духом владалачким да бих се клањао духом и истином једином и истинитом Богу – Оцу и Сину и Светоме Духу, сада и увек и у векове векова. Амин.

 

НЕДЕЉА
Светом Архангелу Варахилу

Свети Архангеле Божији Варахило, који нам доносиш благослове од Господа, благослови ме да поставим добар почетак и исправим свој грешни живот, да бих у свему угађао Господу Спаситељу мом у векове векова. Амин.

 

Молитва свим чиновима Анђелским

Све свете Небеске Бестелесне Силе, удостојте ме снаге да све зло и страсти бацим под ноге своје.

Свети Бестелесни Серафими, удостојте ме срца пламеног за Господом.

Свети Бестелесни Херувими, удостојте ме премудрости за славу Божију.

Свети Бестелесни Престоли, удостојте ме да разликујем истину од неистине.

Света Бестелесна Господства, удостојте ме да будем властан над страстима како бих духу покорио тело.

Свете Бестелесне Силе, удостојте ме храбрости у вршењу воље Господње.

Свете Бестелесне Власти, удостојте ме снаге победне над злом.

Света Бестелесна Начала, удостојте ме да Господу Богу служим непорочног срца и делима руку својих.

Свети Бестелесни Арханђели, удостојте ме да вршим вољу Господа нашега Исуса Христа.

Свети Бестелесни Анђели, удостојте ме да се руководим заповестима Божијим у све дане живота свога.

 

Comments are closed.