NASLOVNA » Apologetika, BIBLIOTEKA » Čovek je viši od zvezda – okultizam, astrologija, magija

Čovek je viši od zvezda – okultizam, astrologija, magija

RAT PRAVOSLAVLJA I OKULTIZMA

Nacional-socijalisti, sumanuti sanjari „hiljadugodišnjeg Rajha“, su u Drugi svetski rat krenuli oslanjajući se na delatne sile okultizma. Svi nacistički vođi, počev od Adolfa Hitlera, preko Rudolfa Hesa, do šefa esesovaca Himlera, verovali su u magiju i astrološka proricanja, a mrzeli sve što je Hristovo, smatrajući Hrista Svesilnoga „slabićem“, kao i krvožedni gonitelji hrišćana pre njih. Sledeći astrološke prognoze, poveli su rat, i izgledalo je da su demonskim hordama kojima su služili niko ne može suprostaviti: nemačka čizma gazila je Evropu sve bešnje. Ali, ko je veliki kao Bog pravoslavnih? Sila germanskih novopagana slomila se u naletu na pravoslavnu Rusiju.
Rusija je napadnuta 22. juna 1941, na Dan svih svetih u zemlji ruskoj zablistalih. Ruska Crkva je, od strane krvavog boljševičkog režima, bila saterana u bedu: ubijeni su milioni vernika, uništeno je na hiljade hramova i manastira, a u doba nasrtaja nacista na Sovjetski Savez trajala je „bezbožna petoletka“, čiji je, po Staljinovom naređenju, cilj bio – uništenje religije! Nemci su, zbog bezbožništva vođa i potčinjenog im, negda pravoslavnog, naroda, pobeđivali na svim frontovima, i munjevitim akcijama stigli nadomak Moskve, kao nekad Napoleon, koji je želeo da, posle pobede nad Rusima, sebe proglasi „mesijom“ nove religije „ujedinjenog čovečanstva“ (slično je o tome maštao i Hitler). Tada se desio preokret.
Kada je Rusija napadnuta, mnogi njeni pravoslavni prijatelji počeli su da vapiju Bogu za izbavljenje. Mitropolit Livanskih gora Ilija, pravoslavni Grk, prepun ljubavi prema mnogonapaćenom ruskom narodu, povukao se u podzemnu keliju i naložio na sebe najstroži post, ne jedući i ne pijući ništa, moleći se Bogu da mu otkrije šta je najbolje za spasenje Rusije. Posle tri dana, u ognjenom stubu javila mu se Majka Božja, koja je rekla da, ako ruski vlastodršci hoće da zemlja bude spasena, moraju otvoriti zatvorene crkve, manastire i duhovne škole, a iz logora vratiti sveštenika koji su ostali u životu. Pred čudotvornom ikonom Kazanske Bogorodice molebane treba odslužiti u Moskvi, Lenjingradu, Staljingradu. Ako to ne bude ispunjeno, Rusija će propasti. Mitropolit Ilija o tome nije obavestio samo jerarhe Ruske Crkve, nego i tiranina Staljina. Nemci su već pretili da će osvojiti Moskvu. Staljin je pristao da Pravoslavlju vrati mesto koje mu pripada (očito, ne čista srca i pokajnički; ali je ipak pristao!)
Otvoreno je 14000 hramova, 85 manastira, 8 bogoslovija i dve duhovne akademije. Jedinice su dobijale imena po svetim kneževima – vitezovima Dimitriju Donskom i Aleksandru Nevskom. Služene su molitve po mnogim svetinjama, a ponovo je oživela Trojice-Sergijeva Lavra. Čak se i Staljin obraćao narodu sa „Braćo i sestre!“ (naravno, opet licemerno, ali opet obraćao se!) I Gospod je počeo da spasava rusku zemlju.
Luj Pauel i Žak Beržije u knjizi „Jutro magova“ pišu da je Hitleru od strane astrologa bilo prorokovano da će zima 1941/1942. biti laka. Zato svoju vojsku nije dobro opremio za zimske uslove ratovanja. Decembar 1941. je došao i okultna „proročanstva“ se nisu ostvarila: temperatura je bila 40 ispod nule! Vermaht je umirao od hladnoće, a bojna vozila su postajala neupotrebljiva. Oklopni korpus koji je za 18 dana pobedio Poljsku i koji je Hitler nazvao „besmrtnicima“ pretrpeo je najveći poraz od Boga, upravitelja svega vidivog i nevidivog, od Boga Kome se ruska zemlja obratila po savetu Bogorodičinom. Astrologija se pokazala nemoćnom pred silom Hristovom. Hitler je besneo, ali su ga magijske sile izdavale sve više.
Nizala se pobeda za pobedom ruskog oružja. Do tada nepobediva nacistička vojska odjednom je bila prinuđena da se povlači. Jedna po jedna, bitke su gubljene, i rat se bližio svom kraju. Božja pomoć je bila očita. Kada su, na primer, 1944. godine Rusi na juriš osvajali Kenigsberg (potonji Kalinjingrad, Kantovo rodno mesto), nemačke jedinice, dobro utvrđene, se nisu predavale. Izginulo je mnogo ruskih vojnika, a Kenigsberg je odolevao. Tada su dovedeni pravoslavni sveštenici koji su odslužili moleban za pobedu i u odeždama, sa kadionicama u rukama, pošli prema nemačkim vatrenim linijama. Oružje neprijatelja je ćutalo! Nisu pucale puške, mitraljezi, topovi. Rusi su krenuli u juriš. Nemci nisu ispalili ni metka! Grad je osvojen skoro bez prolivanja krvi. Kasnije su nemački zarobljenici svedočili da je neka nadljudska sila sprečila dejstvo njihovog oružja, a da je iza ruske vojske, na nebu, stajala Madona (Bogorodica) koja je Rusima pomagala. Opet su, kao u doba Napoleona, rogovi antihristovske nemani bili slomljeni u nasrtaju na pravoslavnu Rusiju.
Satanske sile, skrivene u tami tajnih društava, koje danas rade na stvaranju „novog svetskog poretka“, za širu javnost napravile su sinkretistički religiozni pokretu Nju Ejdž (New Age), pokret za ostvarenje tzv. „novog doba“. U Nju Ejdžu su sve moguće sekte i sledbenici okultizma: počev od liberalnih protestanata, preko dalekoističnih guru-grupa, do veštica i satanista. Jedan od sastavnih delova Nju Ejdž „religioznosti“ je astrologija. Novodobci smatraju da je čovečanstvo, pre dve hiljade godina zajedno sa planetom Zemljom ušlo u zodijački znak Ribe (koja, tobož, predstavlja Hrišćanstvo). Od šezdesetih godina, ono je tvrde, u astrološkom znaku Vodolije. To jest: Hrišćanstvu je „odzvonilo“; počinje nova faza „kosmičke evolucije“. U toj fazi, sve religije treba da se ujedine; nužno je stvoriti jednu svetsku državu, jedno sudstvo, jednu policiju, jednu vojsku; okultizam i magija, prizivanje duhova, gatarske i vračarske veštine služiće „novom čovečanstvu“ za „širenje polja svesti“. Svi oni koji odbijaju ujedinjenje treba da budu “ eliminisani“ kroz niz ratova. Tako bi se planeta Zemlja „pročistila“, a duše pobijenih reinkarnacijom „preselile“ u nova tela, i vratile na našu planetu, ovog puta svesne vrednosti „Novog svetskog poretka“. Ovo bi bilo demonsko buncanje da mnoge globalističke ustanove ne stoje iza Nju Ejdža. U „Doba Vodolije“ tradicionalna porodica biće razorena (jer stvara „sebičnog pojedinca“); seksualni promiskuitet će carevati, a svi će biti vođeni od tzv. „duhova – vodiča“ (očito demona), koji će čovečanstvo učiti da postane neka vrsta „kolektivnog natčoveka“, na čelu sa svetskim carem, lažnim mesijom, tzv. Majtrejom. Vodolijaške ideje propagiraju se i seću svuda, pa i kod nas Formanov film „Kosa“, koji je glorifikovao hipikomunu kao obrazac novodobske zajednice, imao je i himnu, pesmu „The Age of Aquarius“ („Doba Vodolije“). Propaganda laži se nastavlja filmovima kakav je, na primer, „Nostradamus“, delo o jednom od lažnih proroka Evrope na koga se vodolijaši takođe pozivaju.
Očito je da je okultizam postao sastavni deo svetske politike (sadašnji predsednik Rusije, recimo, ni jedan politički potez ne čini bez konsultacije sa svojim astrolozima.) Isto je tako očito da se plodovi okultističke tame već vide: krvavi ratovi, zločini, opšti razvrat, bujanje satanskih sekti. Cilj: uništenje Crkve Božje, proterivanje Hrista iz duša svih ljudi. Međutim, reč je o ćoravom poslu, koji niti je kad uspeo, niti će kad uspeti. Spasitelj je obećao da Njegovoj Crkvi ni vrata adova neće odoleti, a antihrista, poslednjeg lažnog mesiju u zlu ujedinjenih nacija, On će ubiti „pojavom svoga prisustva“ (2. Sol. 2, 8), kad drugi put u sili i slavi dođe da rodu ljudskom, vaskrslom iz mrtvih, sudi po pravdi i ljubavi Svojoj. Treba biti svestan da istorija, sve brže, ulazi u svoju završnu fazu: boj Jagnjeta sa zverima iz bezdana. Životom u Crkvi, postom, molitvom, pokajanjem, Pričešćem, vernošću Pravoslavlju bićemo kadri da odolimo svim iskušenjima koja nam predstoje, vođeni Carem careva i Gospodarem gospodara, Hristom Bogom našim.

Ključne reči:

3 komentar(a)

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *