Човек је виши од звезда – oкултизам, астрологија, магија

“ВАНЗЕМАЉЦИ” СУ МЕЂУ НАМА

Новине су препуне написа о “малим зеленима” посетиоцима из свемира. “НТ Плус” од 5. новембра 1997. године пише да сваки стоти Италијан верује да су га бар једном отели ванземаљци! Исти случај је и са сваким стотим Американцем. Пјетро Квартаре, 22годишњи Италијан, каже да је био отет и потопљен у густу зелену течност. У листу ” Демократија” од 21. јула 1997. извесна Алвина Скот тврди да су јој “ванземаљци убризгали своје семе” и да је, потом, родила “хибрид човека и ванземаљца”. (У истом броју истих новина пише да се “получовекполуриба насукао на Флориди”, што је, наводно, “последица загаћења мора”. На том ли су нивоу наше дневне новине? То ли је та новинарска “објективност”?).
Ни наши простори нису имуни на “уфологију” (“науку” о летећим тањирима). “Вечерње новости” од 10. јуна 1997. писале су о извесном Драгану Миленовићу – Шоуу, уфологу-аматеру, који је тврдио да ће на Ртањ на Видовдан слетети посетиоци из свемира, јер је на том месту некада било 13 цркава, а сад има злата и уранијума. Тамо је, уочи Видовдана, јато сова је напало једну жену, пчеле су уједале људе, а Бољевчани, који је требало да буду “контактери” жалили су се да ноћима од псећег лавежа не могу да заспу.
“Недељни телеграф” од 2. јула 1997. донео је текст о дочеку ванземаљаца на Ртњу. Под насловом “Велике ватрене лопте”, изнет је податак даје у село, у коме је Миленовић – Шоу (што би Руси рекли: “По имену и житије”!), који је иначе угоститељ, очекивао долазак ванземаљаца, стигао владика тимочки Јустин да би служио Свету Литургију за Видовдан (сеоску славу). Владика је, пише новинар, упозорио “уфолога-аматера” да се окане ћорава посла, али је Шоу изјавио: “Сматрам да није грех да се један православац бави тиме упркос владики… НЛО-е (летеће тањире) виђам дуго година. Задњих пет-шест година, сваког другог трећег дана их виђам…. Њих не може свако да види. Само одабрани!”.
Младић, присутан на црквеном сабрању, тим поводом је изјавио: “Ко ће озбиљно да га узме кад лупета о ванземаљцима? А стално чита Деникена и Треће окок”. Једна од слика објављених у “Недељном телеграфу” као илустрација била је неукусна фотомонтажа владике Јустина и свештеника за славском трпезом, са Алфом, јунаком истоимене популарне ТВ-серије, између њих…
“Блиц” од 2223. новембра 1997. донео је текст о “белом чичи” који се појавио у селу Угриновцима, између Љига и Горњег Милановца. За њега се претпоставља да је “шумски дух, патуљак, марсовац или фатаморгана”. Први пут га је срео председник месне заједнице, са којим је била и једна сељанка, коју је очевидац “белог чиче” возио на трактору. Чича је имао ногице и главу која светли. Неки сељаци су сматрали да је реч о вампиру. Супруга председника месне заједнице се пожалила новинару “Блица”: “Стално звоне телефони. Јутрос звао неки Шиптар и пита: ” Јељк имао бељи капа, јељк имао бељи капа? Ја се уплашила – шта је ово! А он каже: побегло дете из школе у Приштини и не могу нигде да га нађу”.
Филмови о ванземаљцима све више освајају биоскопе. Од Спилберговог “Итија” до најновијег “Контакта”, рађеног по романа Карла Сегана, тече мутна бујица целулоидне пропаганде “малих зелених” и њихових наводних “цивилизација”. Понекад све то изгледа као нека шала, али и шале, малопомало, постају стварност.
Наша јавност је имала прилику да гледа дечију ТВ серију “Алф” у којој је приказан “симпатично” демонски лик Алфа (што је скраћеница од “Alien Living Form” – “ванземаљски облик живота”). Он на “хумористичан” начин злоставља породицу у коју је слетео са своје планете Мелмак. Но, укућани га, упркос свега, воле. Колико је Алф постао популаран, види се из Таленикине” рекламе за лек “Алфогел”, гел за пероралну примену. Реклама је грађена на поређењу човека и Алфа. “Галеника” је за хомо сапиенса написала да је карактеристичан по следећим особинама: “савест, бриге, обавезе, кратки рокови, нередовна исхрана, кафа, дуван, алкохол, туберкулостатици, понекад цитостатици, само један желудац, кортикостероиди, нестероидни антиинфламаторни лекови”. Алф има читав низ “предности”: “скоро потпун недостатак савести, обавеза и осећаја кривице, без обзира на околности. Нема осећај за време, неоптерећен је роковима! Апетит! Једе стално, у великим количинама, и увек је гладан. Не бира врсту хране. Има седам желудаца, повезаних у низ”. Хомо сапиенс је рођен на земљи, у сунчевом систему, у галаксији Млечни Пут, и живи просечно 65 година. Алф је рођен на планети Мелмак, стар око 260 година, вршњак Наполеона, неожењен и без породичних проблема”. Очито, симпатије потенцијалног купца “Алфогела” би требало да буду на Алфовој страни.
Пред читаоцем су, дакле, текстови који говоре о “ванземаљцима”, “малим зеленим”, тобожњим “космичким пријатељима човечанства”, на православан начин. Auditur et altera pars! (Нека ce чује и друга страна!).

3 Comments

 1. Jedno od najbolje napisanih iskustava koje sam do sada pročitala.
  Pomoglo mi je da se vratim Bogu i da ne ulazim još.dublje.u astrologiju i da uvidim koliko sam vremena trošila uzalud.
  Zamalo.da postanem.profesionalni astrolog misleći da tako pomažem.ljudima
  Mada mi je unutrašnji glas.stalno.govorio:bog ti nije rekao da tako pomažeš.
  Predivno iskustvo gospodje samo što.oma nije poznavala Boga A ja jesam.ga doživela u životu i ponovo se odmetnula i hvala sto mi.je otvorio.oci na vreme da.se vratim.nazad u Njegovo okrilje jer su posledice ovih dela nesagledive.

  Koliko je veliki nas Bog.
  Hvala.za divan.sajt

 2. Pozdrav Gde bih mogao kupiti knjigu čovek je više od zvezda

 3. Изузетно корисна прича. Игра са тим злим духовима може да буде опасна и погубна и за душу и за тело. Нема договарања са њима. Они само хоће да натерају човека да изврши самоубиство!