Човек је виши од звезда – oкултизам, астрологија, магија

ХРИСТОС – СРБСКИ СПАС

Бог нас воли више него што то можемо замислити, више него што можемо сами себе волети. И кад нам шаље опомене Своје, шаље их да бисмо се покајали и уразумили, Њему вратили и Његови постали поново.
Ево шта о томе вели Свети Јован Златоусти: “Када би Бог пожелео да уништи свет, Он би то веома лако учинити могао. Нема ничег лакшег за Торца, Који је све створио само Речју, да у једном трену свет врати у ништа, јер је ни из чега свет и настао. Но Бог у Својој великој милости и бризи о нашем спасењу нам унапред говори о казни коју намерава да на нас пошаље – ради тога да је не би послао. Говори стога да бисмо знали о томе, да бисмо се прожели страхом пред гневом Његовим, да бисмо се одвратили од греха и осетили Његово несумњиво упозорење.
На тај начин Он је поступио са великим градом Ниневијом, чија су безакоња превршила меру. Послао је пророка Јону да би им казао: “Још четрдесет дана и Ниневија ћe бити срушена”. Па ипак, Ниневићани нису изгубили наду. Поверовали су Богу, одредили строг пост и за људе и за животиње, и кајали се у кострети и пепелу. Бог, видећи њихово покајање, смиловао Се, и казна која им је морала доћи, није дошла.
Тако се и пре потопа земља напунила безаконицима, и Бог је решио да је погуби. Он то није обавио одмах него их је обавести сто двадесет година пре тога. Затим је сто година одредио Ноју за градњу ковчега, да би се људи, видевши ово, уразумили, да би се вратили на пут правде. И тек после тога, кад је Бог видео да људи не обраћају пажњу на сва предупређења, и да и даље чине зло, не уклањајући се од истог, Он их је погубио потопом”.
Још увек има наде! Покајмо се! И кад се покајемо, Господ над војскама, Непобедиви, победиће све непријатеље наше, и Србство ће опет бити спасено, како се и пева у древној химни нашој: “Боже правде, Ти што спасе од пропасти досад нас, чуј и одсад наше гласе и одсад нам буди спас”.
Увек је Србима био потребан спас. Данас више него игда. Али морамо завапити Богу правде, Који је и Бог љубави.
А Он, Преблаги и Свесилни, преко пророка Исаије (Ис. 41, 14), нама, Новом Израилу, поручује:
” Не бој се, црвићу Јаковљев, народићу Израиљев, Ја ћу ти помагати, говори Господ и Избавитељ тој, Светац Израиљев”.
Молитвама Светог Саве и Светог Кнеза Лазара и свих Светих Срба, Господе Исусе Христе, Боже наш, помилуј нас! Амин.

3 Comments

 1. Jedno od najbolje napisanih iskustava koje sam do sada pročitala.
  Pomoglo mi je da se vratim Bogu i da ne ulazim još.dublje.u astrologiju i da uvidim koliko sam vremena trošila uzalud.
  Zamalo.da postanem.profesionalni astrolog misleći da tako pomažem.ljudima
  Mada mi je unutrašnji glas.stalno.govorio:bog ti nije rekao da tako pomažeš.
  Predivno iskustvo gospodje samo što.oma nije poznavala Boga A ja jesam.ga doživela u životu i ponovo se odmetnula i hvala sto mi.je otvorio.oci na vreme da.se vratim.nazad u Njegovo okrilje jer su posledice ovih dela nesagledive.

  Koliko je veliki nas Bog.
  Hvala.za divan.sajt

 2. Pozdrav Gde bih mogao kupiti knjigu čovek je više od zvezda

 3. Изузетно корисна прича. Игра са тим злим духовима може да буде опасна и погубна и за душу и за тело. Нема договарања са њима. Они само хоће да натерају човека да изврши самоубиство!