НАСЛОВНА » Апологетика, БИБЛИОТЕКА » Човек је виши од звезда – oкултизам, астрологија, магија

Човек је виши од звезда – oкултизам, астрологија, магија

УМЕСТО УВОДА

Живимо у времена обмане и лажи, од које су људи све уморнији; у том умору, они се лажима предају ни не слутећи да се иза њих крије ђаво, отац, учитељ и пропагатор сваке лажи и сваког зла – и зато је свет све старији и трошнији, све затворенији у своју пропаст и муку: одрекавши се Вечног Младог Јагњета Божјег, Христа, он се предаје разорним стихијама Његовог и свог непријатеља, добромрсца сатане.
Али се сатана никад не представља као сатана; он, китећи се лажном светлошћу, људима најчешће долази као светлоносни ангео, уверавајући их да им жели добро, и да је његово добро слађе, лакше оствариво од напорног, самопожртвованог настојања да се до добра дође на путу Христовом, који је пут Распећа и пут Васкрсења. И људи му верују, верују његовим маскарадама, а не питају се колико је цена лаковерја и лакомислености… Ово је књига чији је основни циљ да упозори читаоца на могуће демонске замке и обмане у данашње време. То је књига упозорења, и књига утехе, јер нам показује и доказује да је Православље духовна борилачка вештина чије искуство, дуго скоро две хиљаде година, подразумева како препознавање непријатељских замки, тако и разарање истих попут паучине. Ако човек има оружје мира, Крст Христов, ако је трезвен и опрезан, он не може бити обманут ни на који начин. Научен да се бори у „невидљивој борби“, он ће, Христом, Војводом Небеским, свагда бити непобедив.
Ово је студија о борби са палим ангелима, која је дата кроз примере из подвижничког живота савременог, недавно упокојеног, руског старца – духовника, оца Мојсеја (Богољубова). У њој је читав низ примера деловања нечистих сила и начина борбе против њих, како некад, тако и данас. Све оно што се дешава у савременој Русији, дешава се и код нас: и код нас има много људи који верују у „летеће тањире“, баве се биоенергетиком, магијом и окултизмом, верују у делатне силе враџбина, одлазе лажним пророцима, екстрасенсима, итд. Ђаволи се увек „маскирају“ у духу времена: некад су били виле (народно предање каже – виле су прелепе девојке са козјим, магарећим или коњским ногама, а сусрет са њима значи лудило или смрт), а сад су „мали зелени“, „гости из свемира“, итд. И код нас има пагана, који тврде да су „Срби – народ најстарији“, и да им Христос није потребан, и да је потребно обновити некакву стару словенску религију; и код нас има безбожних потомака Лењина и Стаљина, који никако не желе да увиде каква је зла нанела револуција устанак против Бога у име раја пуног стомака и техничког напретка („Напред, па у кречану!“, говорили су народни богомолници пре II рата); и код нас има „слободних зидара“, који су се „ослободили“ савести и стида, па сарађују са творцима новог светског тоталитарног поретка, чији је циљ рушење Хришћанства; и код нас има православних верника, који су, насевши својој „мистичкој интуицији“, пали у прелест, па почели да „виђају Бога и свеце“, ни не знајући да је реч о духовној обмани… О свима њима, и о начинима заштите од духовних лажи, реч је у студији која је пред читаоцем.
Дај Боже да свако има користи од овог текста и да отвори не четворе, него херувимске очи душе, чувајући се, милосрђем Спасовим, од замки и искушења нашег доба лажи!

3 коментар(а)

Овде напишите коментар уколико желите

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *