Човек је виши од звезда – oкултизам, астрологија, магија

УМЕСТО УВОДА

Живимо у времена обмане и лажи, од које су људи све уморнији; у том умору, они се лажима предају ни не слутећи да се иза њих крије ђаво, отац, учитељ и пропагатор сваке лажи и сваког зла – и зато је свет све старији и трошнији, све затворенији у своју пропаст и муку: одрекавши се Вечног Младог Јагњета Божјег, Христа, он се предаје разорним стихијама Његовог и свог непријатеља, добромрсца сатане.
Али се сатана никад не представља као сатана; он, китећи се лажном светлошћу, људима најчешће долази као светлоносни ангео, уверавајући их да им жели добро, и да је његово добро слађе, лакше оствариво од напорног, самопожртвованог настојања да се до добра дође на путу Христовом, који је пут Распећа и пут Васкрсења. И људи му верују, верују његовим маскарадама, а не питају се колико је цена лаковерја и лакомислености… Ово је књига чији је основни циљ да упозори читаоца на могуће демонске замке и обмане у данашње време. То је књига упозорења, и књига утехе, јер нам показује и доказује да је Православље духовна борилачка вештина чије искуство, дуго скоро две хиљаде година, подразумева како препознавање непријатељских замки, тако и разарање истих попут паучине. Ако човек има оружје мира, Крст Христов, ако је трезвен и опрезан, он не може бити обманут ни на који начин. Научен да се бори у “невидљивој борби”, он ће, Христом, Војводом Небеским, свагда бити непобедив.
Ово је студија о борби са палим ангелима, која је дата кроз примере из подвижничког живота савременог, недавно упокојеног, руског старца – духовника, оца Мојсеја (Богољубова). У њој је читав низ примера деловања нечистих сила и начина борбе против њих, како некад, тако и данас. Све оно што се дешава у савременој Русији, дешава се и код нас: и код нас има много људи који верују у “летеће тањире”, баве се биоенергетиком, магијом и окултизмом, верују у делатне силе враџбина, одлазе лажним пророцима, екстрасенсима, итд. Ђаволи се увек “маскирају” у духу времена: некад су били виле (народно предање каже – виле су прелепе девојке са козјим, магарећим или коњским ногама, а сусрет са њима значи лудило или смрт), а сад су “мали зелени”, “гости из свемира”, итд. И код нас има пагана, који тврде да су “Срби – народ најстарији”, и да им Христос није потребан, и да је потребно обновити некакву стару словенску религију; и код нас има безбожних потомака Лењина и Стаљина, који никако не желе да увиде каква је зла нанела револуција устанак против Бога у име раја пуног стомака и техничког напретка (“Напред, па у кречану!”, говорили су народни богомолници пре II рата); и код нас има “слободних зидара”, који су се “ослободили” савести и стида, па сарађују са творцима новог светског тоталитарног поретка, чији је циљ рушење Хришћанства; и код нас има православних верника, који су, насевши својој “мистичкој интуицији”, пали у прелест, па почели да “виђају Бога и свеце”, ни не знајући да је реч о духовној обмани… О свима њима, и о начинима заштите од духовних лажи, реч је у студији која је пред читаоцем.
Дај Боже да свако има користи од овог текста и да отвори не четворе, него херувимске очи душе, чувајући се, милосрђем Спасовим, од замки и искушења нашег доба лажи!

3 Comments

 1. Jedno od najbolje napisanih iskustava koje sam do sada pročitala.
  Pomoglo mi je da se vratim Bogu i da ne ulazim još.dublje.u astrologiju i da uvidim koliko sam vremena trošila uzalud.
  Zamalo.da postanem.profesionalni astrolog misleći da tako pomažem.ljudima
  Mada mi je unutrašnji glas.stalno.govorio:bog ti nije rekao da tako pomažeš.
  Predivno iskustvo gospodje samo što.oma nije poznavala Boga A ja jesam.ga doživela u životu i ponovo se odmetnula i hvala sto mi.je otvorio.oci na vreme da.se vratim.nazad u Njegovo okrilje jer su posledice ovih dela nesagledive.

  Koliko je veliki nas Bog.
  Hvala.za divan.sajt

 2. Pozdrav Gde bih mogao kupiti knjigu čovek je više od zvezda

 3. Изузетно корисна прича. Игра са тим злим духовима може да буде опасна и погубна и за душу и за тело. Нема договарања са њима. Они само хоће да натерају човека да изврши самоубиство!