Човек је виши од звезда – oкултизам, астрологија, магија

НОСТРАДАМУС

Мишела де Нострадамуса сматрају највећим пророком и астрологом свих времена. Ко га сматра? Сви који не признају истинске пророке, Пророке Божије, него се воде својом, од греха отежалом и пијаном, вољом и жељом да угледају Ново Доба, Доба које ће заменити Христову еру. О Нострадамусу се пише, снимају се филмови (према тим филмовима испада да је све “погодио”), издају се његове центурије са коментарима. Пошто је ово име присутно и у нашој јавности, да кажемо коју реч о њему.
Нострадамус је, знамо, био лекар, који се бавио и астрономијом и астрологијом. У тајне астрологије га је увео деда Јеврејин. Када је прорицао, није имао никаква “надахнућа од Бога”, него је користио типични магијски инструментаријум: бронзани троножац, чаробни штапић, воду и пламен, и падао у транс, добијајући грозницу необичне врсте, којој његови ближњи нису знали узрок. (Православни Хришћани тај узрок знају: спопадао га је зли дух, као и остале “пророке” који проричу из стања опседнутости!).
Најбољи начин да се оцени какав је пророк је провера да ли су се његова пророчанства испунила. Године 1991. у Београду се појавила књига “Нострадамусова пророчанства”, која је изазвала велику пажњу јавности и веома се добро продавала. Људи су данас вероватно заборавили шта су тамо прочитали, и како се “проречено” поклопило са стварношћу. Но, да их подсетимо.
За годину 1991. писало је да ће престати потреба за Атлантским пактом. НАТО се, од тада до данас, шири све више.
Године 1992, 7. јуна, било је предвиђено рушење националистичких идеја и стварање “стварне демократије”: “Национализми су сузбијени… Сви верују у велико људско братство”. У то време, беснео је рат на просторима бивше Југославије.
Године 1993. најављена је нова, “црвена” религија на Блиском Истоку. Један од вођа те религије he платити главом, а други се сакрити у руљи. Ништа слично се није десило.
Требало је, по Нострадамусу, да 1995. присуствујемо једном верском рату, који he водити афричке трупе изазивајући пометњу у “Светом Риму”. Римовано, пророчанство је гласило овако: ” Папа he бити заробљен на броду, и сва папска добра he да оду”. Коментар је излишан.
Да је било по Нострадамусовом, на престолу “pontifex maximusa” од 1996. требало је да седи извесни Сабињанин. Међутим, тамо је још увек Пољак. Такође, морало се десити да се на Истоку појави Велики Учитељ (коментатори центурија су мислили да је реч о почетку Новог Доба на челу са Саи Бабом). Најављен је и строги законодавац, који би обузда схизме.
За годину 1997. Римска црква је “откривена” као организација која ћe строжије кажњавати јеретике. У априлу је требало да буде страшан земљотрес на Апенинском полуострву и да се отвори гробница великог Римљанина.
Читаоцима је остало да сами просуде колико се од свега што је најављено испунило. Нострадамусове центурије нису ништа друго до жалосна збрка, коју може да тумачи како ко xoћe, и да у њих учитава шта му се свиди (по окултистичком херменеутичком принципу који је наш народ умешно сажео у формулу: “Што је баби мило, то јој се и снило”!).

3 Comments

 1. Jedno od najbolje napisanih iskustava koje sam do sada pročitala.
  Pomoglo mi je da se vratim Bogu i da ne ulazim još.dublje.u astrologiju i da uvidim koliko sam vremena trošila uzalud.
  Zamalo.da postanem.profesionalni astrolog misleći da tako pomažem.ljudima
  Mada mi je unutrašnji glas.stalno.govorio:bog ti nije rekao da tako pomažeš.
  Predivno iskustvo gospodje samo što.oma nije poznavala Boga A ja jesam.ga doživela u životu i ponovo se odmetnula i hvala sto mi.je otvorio.oci na vreme da.se vratim.nazad u Njegovo okrilje jer su posledice ovih dela nesagledive.

  Koliko je veliki nas Bog.
  Hvala.za divan.sajt

 2. Pozdrav Gde bih mogao kupiti knjigu čovek je više od zvezda

 3. Изузетно корисна прича. Игра са тим злим духовима може да буде опасна и погубна и за душу и за тело. Нема договарања са њима. Они само хоће да натерају човека да изврши самоубиство!